Nedim Şener Hürriyet Gazetesi

FETÖ’cü Güven’e belge sızdırılan Narkotik’ten sorumlu müdür yollandı

ANKARA Emniyeti odaklı siyasete kurulan kumpasla ilgili yazılarımdan sonra, tıpkı 2007’de Ergenekon kumpasında tutuklandığım 3 Mart 2011 dönemindekine benzer uyarılar alıyorum.

31 Mayıs 2024 | 6.684 okunma

Kumpas uyarıları bana 19 Ocak 2007’de katledilen gazeteci Hrant Dink konusunda yaptığım araştırmalar sonrası yaşadığım süreci hatırlatıyor; başıma bir şeyler gelebilirmiş!

Bugüne kadar terör örgütlerinden pek çok tehdit almış olsam da, kumpas, hapis dahil başıma ne geldiyse devlet içindekilerden geldiği için uyarıları artık ciddiye alıyorum.

DİNK CİNAYETİ VE FETÖ

19 Ocak 2007’de tetikçi Ogün Samast tarafından katledilen Hrant Dink suikastı için en yakın dostları “Ergenekon öldürdü” diye yazıp çizerken, cinayet dosyasında ortaya çıkardığım belgeler, suikastın onları da yönlendiren Emniyet içindeki FETÖ’cü istihbaratçıların Ergenekon kumpasını başlatmak için yol verdikleri bir cinayet olduğunu gösteriyordu. İki kitap ve sayısız yazımda anlattığım gibi bir FETÖ operasyonu olan Hrant Dink cinayeti ile ilgili bu konudaki yargılama önceki gün de devam etti. Bu kapsamda en çok ismini yazdığım kişiler FETÖ’cü cinayetin hazırlık aşamasında Trabzon Emniyet Müdürü, cinayetin işlendiği sırada EGM İstihbarat Dairesi Başkanı olan Ramazan Akyürek ile İstihbarat Dairesi Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer oldu. Onların arkasından da cinayetin hazırlık aşamasında Trabzon Emniyet İstihbarat Şube Müdürü şimdi ise Ankara Emniyet Müdürü olan Engin Dinç gelmiştir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FETÖ aklı devrede; organizatörler aranıyor 06 Eylül 2024 | 2.179 Okunma Teğmenlere “Darbeci” diyenlerle “Ben senin darbeci olma ihtimalini sevdim” diyenlere; Mustafa Kemal bölünmenin değil birleşmenin adıdır 04 Eylül 2024 | 2.600 Okunma Prof. Dr. Öztürk: ‘Biyolojik koridoru’ açık bırakmazsak bu balığı da bulamayacağız 02 Eylül 2024 | 2.105 Okunma AİHM’den FETÖ’ye tokat... Miladı 2011’e çekti, kod adını cezaya yeterli gördü 30 Ağustos 2024 | 2.946 Okunma Siyonizmin katliamcı temelleri... Öldürmek için bebek aramak din midir 28 Ağustos 2024 | 3.089 Okunma