Nedim Şener
Nedim Şener Hürriyet Gazetesi

Son mahrem imam... FETÖ’de yeni bir tecavüz skandalı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (24.08.2022)''Son mahrem imam... FETÖ’de yeni bir tecavüz skandalı'' başlıklı yazısı.

24 Ağustos 2022 | 6.731 okunma

FETÖ elebaşı Gülen’in sağlık sorunları ağırlaşırken, bir yandan iç hesaplaşma ve güç savaşları yaşanan örgütte bir yandan da çürüme aldı başını gidiyor.

Örgüt içinde birbirini dolandırmak sıradan hale geldi. FETÖ elebaşının ölümü sonrası örgütün parasını kontrol etmek için grupların savaşı devam ediyor.

Öyle ki FETÖ elebaşının “Yapılan yanlışlıklardan dolayı ıstıraplar içinde kıvranıyorum” diye pişmanlığını dile getirdiği, sağlık sorunlarından dolayı zorla konuştuğu ve örgüt tabanında çözülmeye katkı sağlayan haberi olmadan çekildiği anlaşılan bir videosu bile sızdırıldı.

TACİZ VE TECAVÜZLERİN ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR

Amerika’da örgüt üyesi kadınlara tecavüz eden, eşleri yurtdışına kaçan Türkiye’de kalan örgüt mensubu kadınların yaşadıkları taciz skandalları birbirini kovalıyor. Örgüt yönetiminin suskun kaldığı, ancak mağdurların çok az ses çıkarabildiği, örgüt tabanının görmezden geldiği bu olaylara bir yenisi eklendi.

Örgüt içinde şimdilerde FETÖ elebaşı Gülen’in öğrencilerinden olan örgütün Zaman gazetesinde de yazarlık yapan Süleyman Sargın’ın yaşadığı evlilik dışı ilişki konuşuluyor.

15 TEMMUZ’DAN SONRA KAÇTI

Sadece ilişkinin biçimi değil, Süleyman Sargın’ın ilişki kurduğu örgüt üyesi kadına yönelik tehdit ve şantajları olayı farklı bir boyuta götürüyor.

Önce Süleyman Sargın’ı tanıyalım.

Örgüt içinde molla olarak tanımlanan şahıslar arasında olan Sargın, geçmiş dönemde jandarma mahrem yapılanması içerisinde faaliyet yürütmüş ardından da Emniyet mahrem yapılanmasına geçerek bir süre FETÖ içinde “EGM İmamı” olarak çalışmıştı.

Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yaparken, örgüt mensupları arasında kalemi kuvvetli ve saygı duyulan bir isim olarak biliniyordu.

Elbette, o da 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından illegal yollardan Türkiye’den kaçan isimlerden birisiydi.

Temmuz 2022 itibarıyla İsveç’te bulunan Sargın, buradan Türkiye’deki örgüt mensuplarını yönlendirmeye devam ediyor.

TAZİYE İLANLARINI YAZIYOR

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kendi yolsuzluğu üzerinden deprem konut hesabı yapan utanmazlık 25 Nisan 2025 | 788 Okunma Bana ‘yazma’ diyenler İmamoğlu ve adamlarına ‘çalma’ deseydi 23 Nisan 2025 | 4.023 Okunma Ekrem İmamoğlu’na villa rüşvet itirafı... İşadamlarından ruhsat karşılığı Hasan İmamoğlu’na 3 daire 21 Nisan 2025 | 6.078 Okunma Pavyonda delege pazarı 18 Nisan 2025 | 3.993 Okunma Bakırköy’de milyon dolarlık rüşvetler: 3 milyon dolar istediler vermeyince 10 katı 6’ya düşürdüler 16 Nisan 2025 | 4.443 Okunma