Ömer Üründül Sabah Gazetesi

Beşiktaş’ın kadro derinliği fark atar

Kritik derbide Beşiktaş ikinci yarıdaki üstün performansıyla 3 puanı 3 golle kazandı. Şenol Güneş'in en önemli doğrusu, futbolda orta sahanın ne kadar önemli olduğunu düşünerek Talisca...

05 Aralık 2017 | 163 okunma

Kritik derbide Beşiktaş ikinci yarıdaki üstün performansıyla 3 puanı 3 golle kazandı. Şenol Güneş'in en önemli doğrusu, futbolda orta sahanın ne kadar önemli olduğunu düşünerek Talisca yerine Oğuzhan'ı tercih etmesiydi. Oğuzhan, Tolgay, Atiba birbirlerini iyi tanıyan ve oyunun iki yönünü oynayabilen orta sahalar.
Beşiktaş, derbide ilk yarıda kontrolü elinde tutmasına rağmen üretken olamadı. Galatasaray'ın bilhassa defansif yönü de olan Feghouli'nin Denayer'e yardımıyla Quaresma ve Gökhan Gönül'ü etkisiz hale getirmesi, Beşiktaş'ın en akıcı hücum etkinliği olan sağ kulvarı tıkadı.

Aynı şeyler Babel'in kulvarı için de geçerliydi. Aslında ikinci yarı başındaki golden sonra G.Saray riskleri alana kadar Quaresma, Cenk ve Babel'den beklenen performans gelmedi.
Maçın genelinde Beşiktaş'ın orta sahası ve defans bloğu çok başarılıydı. Şenol Güneş'in hem ligin ikinci yarısını hem de çok önemli Şampiyonlar Ligi'ni düşünerek, Negredo'yu daha fazla kullanıp kazanması lazım. Örneğin Tosic'in ikinci golünden hemen sonra Negredo'yu almalıydı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
En-Nesyri hazır değil 16 Eylül 2024 | 410 Okunma En az koşan maçın kahramanı! 31 Ağustos 2024 | 208 Okunma Teknik sorun! 28 Ağustos 2024 | 455 Okunma İkinci yarı büyüklüğünü gösterdi 26 Ağustos 2024 | 388 Okunma İcardi’nin çıkması lazımdı 22 Ağustos 2024 | 394 Okunma