Ömer Üründül Sabah Gazetesi

Bu kadro ile zor

F.Bahçe ilk 45 dakikanın ortasındaki 10 dakikalık bölüm hariç, devre sonuna kadar oyunu sürekli domine edip, karşı alana yıktı. Ama bu tek taraflı oyunda üretkenlik sınırlıydı. Bunun da iki nedeni...

29 Ocak 2018 | 201 okunma

F.Bahçe ilk 45 dakikanın ortasındaki 10 dakikalık bölüm hariç, devre sonuna kadar oyunu sürekli domine edip, karşı alana yıktı.
Ama bu tek taraflı oyunda üretkenlik sınırlıydı.
Bunun da iki nedeni vardı: Birincisi; Hasan Ali-Aatif-Souza orta sahasının bu bölgeyi işletmek için sorunlu olması ve ilk defa mecburiyetten yan yana oynamalarıydı. İkincisi de bilhassa zorluk derecesi yüksek maçlarda yine kadro yapısı itibari ile organize olması mümkün olmayan Trabzonspor'un bunun bilincinde takım savunmasını disiplinli bir şekilde ilk planda tutmasıydı. İkinci yarıda Rıza Çalımbay çok doğru bir hamle yaptı. Sosa'yı oyuna alması gerekiyordu ama Yusuf Yazıcı'yı çıkarması çok yerinde bir karardı.
Bu devre Trabzonspor ilk yarının aksine daha dengeli ve topla oynayabilen bir görüntüdeydi.
Ve de takımın çok önemli golcüsü Burak Yılmaz birden sahne aldı ve takımına çok kritik anda skor avantajını getirdi.
Bundan sonra Fenerbahçe için işler çok zorlaşmıştı.
Hem mecburi riskler alınıp, gole kadarki dengeli oyun kaybolacak hem de çok daha moralli bir Trabzonspor gündeme gelecekti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
En-Nesyri hazır değil 16 Eylül 2024 | 410 Okunma En az koşan maçın kahramanı! 31 Ağustos 2024 | 208 Okunma Teknik sorun! 28 Ağustos 2024 | 455 Okunma İkinci yarı büyüklüğünü gösterdi 26 Ağustos 2024 | 388 Okunma İcardi’nin çıkması lazımdı 22 Ağustos 2024 | 394 Okunma