Orhan Bursalı
Orhan Bursalı Cumhuriyet Gazetesi

Atanan AKP rektörü üniversiteyi kötülemekle işe başladı

AKP’li Cumhurbaşkanı, Boğaziçi Üniversitesi’nde rektörlük yapabilecek bir insan bulamadı ki milletvekili olarak seçilecek bir yere koymadığı AKP’li bir öğretim görevlisini, rektör olarak atadı.

04 Ocak 2021 | 1.713 okunma

AKP’li Cumhurbaşkanı, Boğaziçi Üniversitesi’nde rektörlük yapabilecek bir insan bulamadı ki milletvekili olarak seçilecek bir yere koymadığı AKP’li bir öğretim görevlisini, rektör olarak atadı. Melih Bey, İstanbul’da partinin ve parti belediyelerinin çeşitli kademelerinde görev almış ve sonunda milletvekili olmak istemiş. Siyasal yükselmeyi başaramamış ama hizmetleri unutulmamış!

Bu atamayı aslında üniversiteye saygısızlık olarak değerlendiriyor Boğaziçililer. Haklılar. Cumhurbaşkanı benim için en güvenilir rektör AKP’li rektördür demiş oluyor.

Zaten tercih ettiği rektörlerin hepsi siyasi atamalar, yani yönetimin, Saray’ın, iktidarın adamları.. Bu konuda yanlış tercih yaptığı, liyakate dayalı ve üniversitenin tercihlerini de göze alarak bir rektör atadığı görülmedi. Tek adam tek seçici olmanın getirdiği mutlakıyet yönetiminin tipik örneklerini bu atamalarda net olarak görmekteyiz.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli, Türk cumhuriyetlerini terk mi etti? 21 Nisan 2025 | 726 Okunma Neden şaşırdık Jeffrey Sachs’ın söylediklerine? 20 Nisan 2025 | 271 Okunma Bahçeli İmamoğlu’nun serbest kalması için yol mu açtı? 17 Nisan 2025 | 4.203 Okunma Zenginlik sınırlandırılabilir mi? 15 Nisan 2025 | 78 Okunma ‘Mar-a-Lago Anlaşması: Vahşi Trump Teorisi’ 14 Nisan 2025 | 73 Okunma