Orhan Bursalı Cumhuriyet Gazetesi

Biraz insan ve millet sevgisi, yüreklerinizi açın

TÜİK aylık enflasyonu yüzde 1.64 olarak açıkladı. ENAG ise 4.26. TÜİK’in enflasyonu baştan beri şaibeli zaten.

09 Temmuz 2024 | 1.267 okunma

TÜİK aylık enflasyonu yüzde 1.64 olarak açıkladı. ENAG ise 4.26. TÜİK’in enflasyonu baştan beri şaibeli zaten. Ekonomim gazetesinden Alaattin Aktaş çok ince ve akıllı bir ekonomi işçiliği ile TÜİK’in gizlediği madde fiyatları üzerine yazdı. 100 kalem içinde uzman doktor ücreti 34 TL, kira fiyatı 6 bin TL, yurt ücreti 467 TL vb. Yani gerçek hayatta karşılığı olmayan rakamlar.

TÜİK de ince işçilik yapıyor, hesabını kitabını enflasyonu en düşük nasıl gösteririm üzerine yapıyor. Bu konuda en az beş yıldır epey çalıştı, yüksek lisansını çoktan bitirdi sayılır. Belki Türkiye gibi ülkelere de TÜİK ve hesap oyunlarını ihraç ederiz, kimbilir.

ENAG’ın enflasyon hesabı üzerine de ulema arasında tartışma var. Veysel Bey bunun üzerinden gelecek ve hesabını kitabını açıklayacaktır. İki enflasyon arasındaki fark yüzde 2.62. Bunun milletin cebinden çalınan paranın hesabını yapacak bir sonuç çıkarmak zor ama asgari ücret ve emekliye zam konusunda TÜİK hesabı dikkate alındığı için emekçilere verilmesi gerekenin ne kadarının verilmediği hesap edilebilir kolayca.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Mar-a-Lago Anlaşması: Vahşi Trump Teorisi’ 14 Nisan 2025 | 20 Okunma Trump övdü mü, tehdit mi etti? 13 Nisan 2025 | 399 Okunma ‘Çeşitli Konular Üzerine Düşünceler’* 08 Nisan 2025 | 89 Okunma ‘Cunta’ 07 Nisan 2025 | 372 Okunma Sivil görünümlü askeri yönetim uygulamaları mı? 06 Nisan 2025 | 120 Okunma