Önce şöyle başlayayım, "İlkeler İttifakı için ortak Cumhurbaşkanı adayı şart."
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilmemesine rağmen günümüzün siyasette çözüm üreterek yükselen yıldızı olan Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Cumhur İttifakı'na karşı "İlkeler İttifakı" önererek çok önemli bir adım attı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "İlkeler İttifakı" konusuna olumlu baktığını vurgulayarak Parlamento muhabirlerine, "İlkeler belirlenir, o ilkeler doğrultusunda bir birliktelik sağlanacaksa, o ilkelerden yola çıkılarak yapılır'' dedi.
Saadet ve CHP'den sonra gözler Türk siyasetinin tek kadın liderinin İYİ Parti'sine çevrildi. Türkiye'yi adım adım gezerek ilçe ve il teşkilatlarının kuruluşlarında bulunan Meral Akşener cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan ilk siyasetçi oldu.
"Cumhurbaşkanı adayı olacak, Erdoğan'ı yeneceğim" şeklindeki iddiasını geçtiğimiz günlerde yazdığım Akşener de İlkeler İttifakı konusunda, "Demokrasinin tam ve kâmil uygulanabilmesi için gereken kurallar, ilkeler. Bunların üzerinde uzlaşılabilir mi diye bir çalışma bu. Dolayısıyla buna elbette hayır deme imkânımız yok. Tabii ki evet" diye konuştu.
Bu durumda İlkeler İttifakı konusunda CHP, SP ve İYİ Parti'ye üzerine anlaşabilecekleri ilkelerin başlıklarını tek tek yazayım: