Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yılı. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunu perçinleyen Büyük Taarruz ile düşmanın Anadolu'dan kovuluşunun yıldönümü. Kutlu olsun ama Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları da asla unutulmasın.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş ilkelerini kurucu liderimiz Ata'mız 6 temel başlık ile zaman zaman özetle şöyle tanımlamıştır:
Cumhuriyetçilik
* Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare cumhuriyet idaresidir.(1924)
* Bugünkü hükûmetimiz, devlet teşkilatımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet teşkilatı ve hükûmetidir ki, onun ismi Cumhuriyet'tir. Hükûmet millettir, millet hükûmettir. Artık hükûmet ve hükûmet mensupları, kendilerinin milletten ayrı olmadıkları ve milletin efendi olduğunu tamamen anlamışlardır. (1925)
* Cumhuriyet yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir.
* Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet idaresi, faziletli ve namuslu insanlar yetiştirir. (1925)
Milliyetçilik
* Ben Batı milletlerini, bütün dünyanın milletlerini tanırım. Fransızları tanırım, Almanları, Rusları ve bütün dünyanın milletlerini şahsen tanırım ve bu tanışmam da harp meydanlarında olmuştur, ateş altında olmuştur, ölüm karşısında olmuştur. Yemin ederek size temin ederim ki bizim milletimizin manevi kuvveti bütün milletlerin manevi kuvvetinin üstündedir.(1920)
* Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı, hep aynı ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır.(1932)
Halkçılık