Osman Müftüoğlu Hürriyet Gazetesi

5 soruda takviye kullanma kılavuzu

Özellikle omega-3, probiyotik ve multivitamin desteklerine ciddi bir ilgi var. Peki doğru mu? Bana göre doğrusu bunları doğal yolla, doğal kaynaklardan temin etmek olmalı. Omega-3 için daha bol ve sık yağlı balık yenmeli....

03 Ocak 2018 | 451 okunma

Özellikle omega-3, probiyotik ve multivitamin desteklerine ciddi bir ilgi var. Peki doğru mu? Bana göre doğrusu bunları doğal yolla, doğal kaynaklardan temin etmek olmalı. Omega-3 için daha bol ve sık yağlı balık yenmeli. Probiyotik için turşuya, kefire, bozaya, şalgam veya sirkeye yüklenmeli.
Vitamin ve mineraller için de manavlar, pazarlar daha sık ziyaret edilmeli! Bu ürünlerin bilgili ve dikkatli kullanılması ise çok daha önemli bir konu. Zira bunlar da tıpkı ilaçlar gibi, özen gösterilmezse faydaları azalıyor.
Dahası bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. “Peki nasıl olacak bu iş?” diyorsanız şu 5 soruya yanıt arayarak yola çıkın derim.

Hangisinin en iyi olduğunu nasıl bileceğim?

Fiyat, en iyi olduğuna karar vermek için her zaman en iyi yol değildir. İşte en iyisini seçmeniz için bilmeniz gerekenler:
◊ Sadece fiyatına göre ürün seçmeyin! İçerikleri aynı, markaları farklı birçok tamamlayıcı olabilir. Fiyatı, içeriğinin göstergesi olmayabilir. Kullanıma başladıktan sonra bir süre aynı üründe devam edin. Fiyatı nedeniyle ürün değiştirmek doğru değildir, daha ucuz olanın sağlamadığı etkili bir ürünü bırakmış olabilirsiniz.
◊ Alacağınız ürünler hakkında bilgi toplayın.
◊ Reklamlardan fazla etkilenmeyin!
◊ Süper tamamlayıcılardan uzak durun! Ekstra güçlendirilmiş şeklinde etiketlenmiş tamamlayıcılar tipik olarak tavsiye edilen günlük miktarları oldukça aşan dozlarda vitamin ve mineral içerirler. Tehlikeli olabilirler veya fazlasını vücut atabilir, dolayısıyla paranız boşa gider.
◊ Sahte ve cezbedici bilgilere kanmayın. Doğal veya organik karışımlar hakkındaki iddiaları önemsemeyin, çünkü “doğal”ın standart bir tanımı yoktur, bazı doğal tamamlayıcılar gerçekte pek çok sentetik besin içerebilir.
◊ Son kullanma tarihini kontrol edin. Etiket üzerindeki son kullanma tarihi geçmişse veya son kullanma tarihi yakınsa daha uzun süreli bir başkasını arayın.


Nasıl muhafaza etmeliyim?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Biyolojik yaşınızı siz belirleyin 21 Kasım 2024 | 602 Okunma Gerçek yaşınız ‘biyolojik yaş’tır 18 Kasım 2024 | 722 Okunma En iyi egzersiz hangisi 16 Kasım 2024 | 1.177 Okunma Sırada ‘yaşlanma tsunamisi’ mi var 14 Kasım 2024 | 385 Okunma Şüpheci olun 07 Kasım 2024 | 495 Okunma