Osman Müftüoğlu Hürriyet Gazetesi

Kış nasıl geçecek

Kişisel kanaatim şudur: ZOR GEÇECEK! Her şeyden önce koronavirüs salgınının biraz daha yoğunlaşacağı, biraz daha şiddetlenip can yakacağı kesin gibi görünüyor. Kısacası, bu yıl her zamankinden farklı olarak “COVID’li bir kış” bizi bekliyor.

26 Eylül 2020 | 445 okunma

Kişisel kanaatim şudur: ZOR GEÇECEK!

Her şeyden önce koronavirüs salgınının biraz daha yoğunlaşacağı, biraz daha şiddetlenip can yakacağı kesin gibi görünüyor. Kısacası, bu yıl her zamankinden farklı olarak “COVID’li bir kış” bizi bekliyor. Ayrıca her sene karşılaştığımız o bilinen kış hastalıkları, yani nezleler, gripler, sinüzitler, faranjitler biraz daha arkadan gelecekler, önceki yıllara oranla daha az gündemimizde olacaklar. Hatta diyebilirim ki “maske-sosyal mesafe-hijyenik önlemler” 3’lüsü sayesinde bu “eski kış dostlarımız”a daha az paçamızı kaptıracağız. Ayrıca şunu da bilelim: Kışı ne kadar kötü geçireceğimiz sorusunun yanıtı sadece koronavirüse, daha doğrusu onun oluşturduğu COVID-19 enfeksiyonuna da bağlı değil. Bizim korunma önlemlerine uyma kapasitemiz ve devletin/yöneticilerimizin izleyecekleri pandemi politikaları da sürecin belirleyicisi olacaktır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sağlıkta da 5N1K kuralı geçerli 14 Nisan 2025 | 140 Okunma İyi yaşlanmaya bakın 12 Nisan 2025 | 1.572 Okunma Yeni gençlik paketleri: Hibrozomlar 10 Nisan 2025 | 296 Okunma Kırışıklık devrimine hazır mıyız 07 Nisan 2025 | 838 Okunma Hormezisi ıskalamayın 05 Nisan 2025 | 283 Okunma