Özay Şendir Milliyet Gazetesi

Rus tipi diplomasi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile beklenen görüşmesini yaptı. Görüşme, başarılı bir görüşme oldu, lider açıklamalarından bunu anlayabiliyoruz...

05 Temmuz 2024 | 1.967 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile beklenen görüşmesini yaptı. Görüşme, başarılı bir görüşme oldu, lider açıklamalarından bunu anlayabiliyoruz ama Rus tipi diplomasiden gelen garip mesajlar da oldu. 

Mesela Kremlin’in önemli ismi Peskov, Rus devlet kanalına yaptığı açıklamada, Ukrayna savaşının sona erdirilmesi için Türkiye’nin arabuluculuğuna mesafeli yaklaşım sergileyen bir açıklama yaptı. Rusya Devlet Başkanı, Ukrayna ile müzakerelerin İstanbul’da varılan mutabakat üzerinden gitmesi gerektiğini söyleyip duruyor ama Sözcü Peskov kendi kamuoyuna tek cümlelik bir açıklama yaparak kafa karıştırıyor. 

Kommersant Gazetesi’nin Kremlin tarafından sevilen muhabiri, devlet başkanlığı muhabiri Andrey Kolesnikov, Astana’da en çok Erdoğan-Putin görüşmesinin merak edildiğini, iki liderin başarılı geçen görüşmede ticaret hacmini iki katına çıkarmaya karar verdiğini yazdı. Buraya kadar haber normaldi ama Kremlin muhabiri, araya sorunlu alanları da sıkıştırmayı ihmal etmedi. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail saldıramaz ama bölmeyi dener... 04 Ekim 2024 | 1.599 Okunma Kutup yıldızını kaybetmek 02 Ekim 2024 | 304 Okunma Milliyet’in inadı… 30 Eylül 2024 | 466 Okunma Netanyahu’nun kedi-fare oyunu 29 Eylül 2024 | 184 Okunma Sözü başka, eylemi başka olanlar ve Türkiye… 27 Eylül 2024 | 1.378 Okunma