Özdemir İnce Cumhuriyet Gazetesi

Muhalefet nasıl normalleştirilecek?

Muhalefeti normalleştirmek, AKP Genel Başkanı R.T. Erdoğan’ın sandığının tersine, akıllıca bir yöntem değildir. Normal muhalefet, iktidarı yerinden etmeyi amaçlayan muhalefettir.

05 Temmuz 2024 | 1.306 okunma

Muhalefeti normalleştirmek, AKP Genel Başkanı R.T. Erdoğan’ın sandığının tersine, akıllıca bir yöntem değildir. Normal muhalefet, iktidarı yerinden etmeyi amaçlayan muhalefettir. R.T. Erdoğan da ortağı MHP’nin reisi Devlet Bahçeli gibi normal ve anormal sözcüklerini normal yerinde kullanamıyor: Muhalefetin normal amacı iktidar olmaktır. Demek ki ana muhalefeti yani CHP’yi iktidara getirmek istemekte R.T. Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP TBMM grup toplantısında siyasette, daha doğrusu söylemde yumuşama ya da normalleşme konusuna da değinmiş: “Bizim normalleşme yapımız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir. Dilini, söylemini düzeltecek olan muhalefettir. İktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz. Uzlaşma olur, normalleşme olur, yumuşama olur ama siyasi ittifak olmaz. Biz de zaten böyle bir çaba içerisinde değiliz. Bu çok partili sistemin fıtratına aykırıdır. Biz ülkemize milletimize ve devletimizin güvenliğine dair konularda ortak bakış açısını yakalamaya çalışıyoruz. Sivil anayasa ve dış politika gibi konularda iç cepheyi sağlamlaştırma gayretindeyiz.”

Allah Allah! Muhalefetin iktidar tarafından iğdiş edilmesinden söz ediyor Erdoğan Reis hazretleri! “Normalleşme”den anladığı bu işte! Sıkılı yumruklarını neden açsın muhalefet? Dişini sıkmaktan ağzında neredeyse diş kalmamış muhalefetin bir de yumruklarını açmasını bekliyor. Daha sonra önünde diz çökmesini, eşek olup sırtına binmesini isteyecek! Böylesine patolojik bir mantık görülmemiştir. Muhalefet, dilini, söylemini düzeltecekmiş. Yarabbi! Ya sabır! İnsanı delirtir bunlar. “Sürtük”ten “çürük”e geç! Bununla yetinme türlü çeşitli hakaret yağdır! Zeytinyağı bile böyle üste çıkamaz.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hulusi Akar ve Allah korkusu 04 Ekim 2024 | 434 Okunma Kararsızlar neden kararsız? 01 Ekim 2024 | 164 Okunma AKP bir anayasa yapsa... 29 Eylül 2024 | 86 Okunma İslamda kılıç ve taharet 27 Eylül 2024 | 486 Okunma Batı’nın ilmini ve fennini alalım... 24 Eylül 2024 | 143 Okunma