Özlem Albayrak Yeni Şafak Gazetesi

Binali Yıldırım “yol-köprü başbakanı” mı olacak?

AK Parti'nin Genel Başkan adayı, bir aksilik olmazsa iki gün sonra Türkiye'nin Başbakanı olacak isim dün açıklandı; Binali Yıldırım. Hayırlı olsun diyelim. Sanırım herkes teslim eder ki Binali...

20 Mayıs 2016 | 425 okunma

AK Parti'nin Genel Başkan adayı, bir aksilik olmazsa iki gün sonra Türkiye'nin Başbakanı olacak isim dün açıklandı; Binali Yıldırım. Hayırlı olsun diyelim.
Sanırım herkes teslim eder ki Binali Yıldırım çalışkan bir Bakan'dı. Görev yaptığı dönemde, 2003-2013 yılları arasında 17 bin 500 km bölünmüş yol yapıldı; Türkiye'nin 26 adet olan havalimanı sayısı 14 yıl içinde 55'e çıkarıldı. Yüksek Hızlı Tren hatları O'nun döneminde hayata geçirildi. Marmaray projesi de öyle. Henüz yapım aşamasında olan Avrasya Tüneli Yıldırım'ın başında olduğu projelerden.
Adı Yavuz Sultan Selim olacak İstanbul'un üçüncü köprüsü, dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü, yine İstanbul'a Üçüncü Havalimanı projesi ve kimi sürmekte kimi bitmiş olan irili ufaklı başka projelerin de gösterdiği üzere; Binali Yıldırım'ın Türkiye'nin AK Parti dönemindeki kalkınma hamlesine vizyoner bir şekilde damgasını vurduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Dolayısıyla bu ismin seçilmiş olmasına iş dünyasından gelen tepkiler son derece olumlu.
Aydın Ünal'ın Yeni Şafak'ta yazdığı yazıda, sözlerinin yanlış anlaşıldığını gayet tatmin edici şekilde açıklamasına rağmen sosyal medyada dönen “düşük profil” geyiklerinin aksine profili son derece yüksek bir isim yani Yıldırım. Etkinlik alanı; Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik'ti ve bu alanda dişe dokunur, söz edilir, devasa büyüklükte isim bırakır işler yaptı…

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 281 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.597 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.274 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 169 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 489 Okunma