Rahim Er Türkiye Gazetesi

BERLİN KONFERANSI

Türkiye ve Rusya Başkanları, 8 Ocak 2020’de İstanbul’da Libya için ateşkes çağrısı yapmışlardı. 12 Ocak’ta silahlar sustu. Bu arada 19 Ocak’ta da Berlin’de bir Barış Konferansı toplanması kararı vardı.

21 Ocak 2020 | 144 okunma
Ateşkesin uygulamaya geçmesiyle “Berlin Barış Konferansı”, doğan ateşkesi geçici olmaktan çıkartıp kalıcı hâle getireceği için daha bir önem kazandı. Ne var ki pazar günü yapılan bu toplantıda ateşkes, kalıcı statüye kavuşturulamadığı gibi devamı da temin edilemedi. Berlin’de 12 devlet ve 4 milletlerarası teşkilat, bu maksatla toplanmışken Halife Hafter adlı isyancı generalin milisleri, Trablus’a önceki saldırılardan çok daha şiddetli bir şekilde hücum ediyordu.
Bu esnada hem MMH-Millî Mutabakat Hükûmeti Başbakanı Fayiz es-Serrac ve hem de Halife Hafter Berlin’deydi. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hakkı teslim etme! 12 Nisan 2025 | 31 Okunma Yetim-i akran olmak 10 Nisan 2025 | 69 Okunma Bir buruk bayram! 29 Mart 2025 | 43 Okunma Mankurtlar! 27 Mart 2025 | 170 Okunma İhânete geçit yok!.. 25 Mart 2025 | 176 Okunma