Seçmen, nisan ayının ikinci yarısında sandığa gidecek. Bu defa mahallî veya umumi seçimler için değil Anayasa'da yapılan 18 Maddelik değişiklik için "evet" veya "hayır" diyecek. Bundan böyle vatandaş, gelişmiş dünya ülkelerinde olduğu gibi yaşadığı çevre veya devlet hayatıyla alâkalı olarak gerektiği zaman devreye girebilecektir.
Halk oylamasında AK Parti ve MHP "evet", CHP ve HDP "hayır" diyecekler. 1 Kasım 2015 Seçimlerinde AK Parti yüzde 49.5, MHP yüzde 11.9 oy aldığına ve iki partinin oy toplamı küsuratıyla beraber yüzde 62'ye yaklaştığına ve sn Cumhurbaşkanı da 51.79'la seçildiğine göre sandıktan "evet" çıkacağı kesindir. Başka hiçbir ihtimal mevcut değildir.
"Bir kısım AK Parti seçmeni ve bir kısım MHP seçmeni hayır diyecek" fısıltıları kara propagandadır. Arkasında terör örgütleriyle emperyalist ajanlık faaliyetleri vardır. AK Parti seçmeniyle alâkalı olanlar kat'iyyen doğru değildir. MHP için belki çok küçük bir fire düşünülebilir. Fakat bu parti teşkilatı da kaybı asgariye çekmek için yüksek gayret sarf edecektir. Üç hilalin bir lider ve dâvâ partisi olduğu unutulmamalı. MHP gönüldaşları, partisi hakkında FETÖ örgütü üzerinden emperyalist operasyonlar yapılmak istendiğinin ve bu oyunları Devlet Bahçeli'nin iradeli ve omurgalı bir duruşla bozduğunun farkındadır. Sn Bahçeli, Anayasa değişikliğine dair şöyle demişti. Bu tesbit, MHP'nin referandumda da en önemli gerekçesidir:
-Devletin ayağa düşürülmemesi, milletin arada kaynayıp gitmemesi, vatanın hür ve bağımsız olarak devamı için müdahale gerekiyordu...
MHP lideri, aynı konuşmada dâvâ arkadaşlarıyla ülkücü kisvesine bürünmüş olanlar arasındaki farka da dikkat çekmişti.