Rahim Er Türkiye Gazetesi

SEYRETME, OYUN KURUCU OL!..

Belli ki Siyonist ve Evanjelist kalemlerin yazdığı senaryo, adım adım hayata geçiyor. Eski adımlar bir yana, Amerika’nın Bağdat sefaretinin tâciz edilmesi bir adımdır, Kasım Süleymanî’nin katledilmesi diğer adım.

08 Ocak 2020 | 370 okunma

Orta Doğu, bir kez daha karıştırılmak istenmiştir ve sür’atle karışıyor:
Tahran’ın telkiniyle Irak, yabancı askerlerin ülkesini terk etmelerini istedi.  Kastedilen elbette Amerikan askerleridir. Yoksa İran da oradaki askerî varlığıyla bir yabancı güçtür. Amerika’nın tınmayacağı çok açık olarak görülüyordu. Ne bu ülkedeki üslerini kapatır ve ne de askerlerini geri çekerdi. Nitekim, Washington, “çekilmeyeceğiz!” dedi. Birleşen yorumlar o ki ABD, böylece Irak’ı üçüncü kere işgal etmiş olmaktadır.
“Süper Güç”, Irak’ta yalnızca petrol için yoktur. İran’a karşı İsrail’e kalkan olmak için de oradadır. Ayrıca, Rusya’nın bölgeye iyice yerleşmesini engellemek ve Çin’in gelişine dalgakıran olmak için  Irak, 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hakkı teslim etme! 12 Nisan 2025 | 34 Okunma Yetim-i akran olmak 10 Nisan 2025 | 69 Okunma Bir buruk bayram! 29 Mart 2025 | 43 Okunma Mankurtlar! 27 Mart 2025 | 170 Okunma İhânete geçit yok!.. 25 Mart 2025 | 176 Okunma