Salih Tuna Sabah Gazetesi

Helal olsun...

Gevşeklik karakter bozukluğunun göstergesi olduğu kadar, tavır sahibi olmak da sağlam karakterin göstergesidir. Tavır sahibi olmak, gevşeklerin harcı değildir. Folklorik değil, "fikrin öfkesinden" neşet eden tavırdan...

03 Şubat 2024 | 480 okunma

Gevşeklik karakter bozukluğunun göstergesi olduğu kadar, tavır sahibi olmak da sağlam karakterin göstergesidir.
Tavır sahibi olmak, gevşeklerin harcı değildir.
Folklorik değil, "fikrin öfkesinden" neşet eden tavırdan söz ediyorum.
Orhan Evci adında bir arkadaşım vardı. Eski yazılarımdan birinde onun daha çocuk denilecek yaşta, o vakitler Mehmet Ali Aybar'ın partisine mensup babasının başörtüsü takmaya karar veren kız kardeşini azarlaması üzerine, babasıyla bir daha aynı rafa ayakkabısını bile koymadığını dercetmiştim.
Söz konusu "ayakkabı" vurgusu merhum arkadaşımla ortak arkadaşlarımızın dahi dikkatini çekmemişti.
Lakin, Alev Alatlı'nın dikkatini çekmiş, "Aynı rafa ayakkabı koymamanın" ne kadar güçlü bir ifade olduğundan sitayişle bahsetmişti.
O gün şöyle düşündüğümü dün gibi hatırlıyorum: Alev Alatlı'nın Batı'ya gidip Doğu'ya varmasını sağlayan biricik etken tavır sahibi olmasıdır.
Sonraki yıllarda, "Müslüman olmak kolay değildir... Ben ciddi Müslümanım..." demesi de bu tavrın göstergesiydi zaten.
Müslüman olmak hem tahkik hem pratik ister, gerçekten de kolay...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sisi ile nasıl görüşürsünüz? 07 Eylül 2024 | 580 Okunma O ülkeyi neden seviyorum? 05 Eylül 2024 | 2.242 Okunma Amiralim o iş öyle değil 04 Eylül 2024 | 2.524 Okunma İsmail Dümbüllü’nün askerleriyiz 03 Eylül 2024 | 1.587 Okunma Oyuna gelen biz olmayalım 31 Ağustos 2024 | 390 Okunma