Salih Uyan Türkiye Gazetesi

Kâbus

Birkaç haftadır hep kötü haberler okuyoruz. Neşemiz kaçtı, içimiz şişti. Okudukça “Nasıl olur ya? İnsan nasıl bu kadar kötüleşebilir?” diye hayret ediyoruz. Bu sorunun muhtelif...

24 Ekim 2024 | 66 okunma

Birkaç haftadır hep kötü haberler okuyoruz. Neşemiz kaçtı, içimiz şişti. Okudukça “Nasıl olur ya? İnsan nasıl bu kadar kötüleşebilir?” diye hayret ediyoruz. Bu sorunun muhtelif cevapları var elbette ama ben bir cevap üzerine yoğunlaştım bu ara. Cevaba geçmeden önce birlikte biraz düşünce egzersizi yapalım.

Şimdi bu kötü haberlerde ismi geçen birisini düşünün. (Birkaç hafta önce iki kızı canice katledip intihar eden kişi olabilir mesela.) Sonra bu ismi aşağıdaki cümlelerin gizli öznesine yerleştirin ve okuyun.

İçindeki sesi dinledi, sınırları aştı, çerçevenin dışına çıktı, prangaları parçaladı, sürüden ayrıldı ve kendi hayat senaryosunu yazdı. Kendisine dışarıdan dayatılan hiçbir kuralı benimsemedi. Rutinlerle arası hiç iyi değildi, hayatı hep uçlarda yaşadı. Kendi seçimlerini yaptı, kendi kararlarını verdi ve sadece kendi aklına güvendi.

Uydu mu? Bence uydu. Son dönemde kötü haberlerde başrolde olanların isimlerini tek tek deniyorum, cuk oturuyor hepsi. Hiçbir anlatım bozukluğu olmuyor.

Şimdi de aynı ismi alıp aşağıdaki cümlelere özne...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kâbus 24 Ekim 2024 | 80 Okunma Haciz 17 Ekim 2024 | 122 Okunma Şeytan online 10 Ekim 2024 | 146 Okunma Haramidere sapağı 03 Ekim 2024 | 214 Okunma Terapisti şeytan olanın… 26 Eylül 2024 | 277 Okunma