Salih Uyan Türkiye Gazetesi

Terapisti şeytan olanın…

Son dönemde çok rahatsız olduğum bir konu var. Birisi bir suç işliyor. Yakalandığında özür dileyeceği yerde hemen kendisini daha kötülerle kıyaslamaya başlıyor: Ne yani? Adam mı öldürdük?...

26 Eylül 2024 | 0 okunma

Son dönemde çok rahatsız olduğum bir konu var. Birisi bir suç işliyor. Yakalandığında özür dileyeceği yerde hemen kendisini daha kötülerle kıyaslamaya başlıyor:

Ne yani? Adam mı öldürdük? Yurtta çocukları taciz mi ettik? Hazinenin kasalarını mı boşalttık?

İyi de böyle bir düşünce algoritması olmaz ki! Bu mantığa göre her bir kötülük, daha büyük kötülüklerle kıyas edilerek aklanabilir.

Kendine sosyal medyanın günah galerisinden bir derleme yapmışsın. Sıkıştığın anda hemen bir tane seçip kendini rahatlatıyorsun!

Uçakta olay çıkarıp millete hakaret ediyorsun. Sonra suçlanınca çocuk tacizcilerinden bahsediyorsun? Ne alaka şimdi?

Sabah akşam çocuğunu döven bir baba, Narin vakasını seyrederken rahatlıyor. Arkadaşına borcunu ödemeyen adam, milyon dolarlık vurgun haberlerini seyrederken hafifliyor. Eşini aldatanlar ferahlamak için Jeffrey Eipstein belgeseli seyrediyor.

Bu kadar sakat bir teselli mekanizması olabilir mi?

Kötülükleri kıyaslayarak meşrulaştırma girişimi ahlaki bir zaafın göstergesidir. Ahlaksızlığı daha büyük...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Terapisti şeytan olanın… 26 Eylül 2024 | 214 Okunma Yine mükemmel bir yazı! 19 Eylül 2024 | 358 Okunma Bizim çocuk bağımlı mı doktor? 12 Eylül 2024 | 109 Okunma Karton bardak 05 Eylül 2024 | 441 Okunma On numara sorular 29 Ağustos 2024 | 217 Okunma