Ergenekon soruşturması döneminde insanlara kan kusturan ve sonunda yurtdışına kaçan eski Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile darbe gecesi Akıncı Üssü'nde olduğu saptanan, yakalandıktan sonra serbest bırakılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı olduğu öne sürülen Adil Öksüz'ün Gürcistan'da görüldükleri, Batum'da yakalanıp Tiflis'e götürüldükleri öne sürüldü. O yüzden yolum önce Trabzon'a, sonra Batum'a düştü.
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in Trabzon'da konukları vardı. Türk Tanıtma Vakfı (TÜTAV) Başkanı Kemal Baytaş, iş adamları Erol Aksoy, Murat Dedeman, Ceylan Öztanık'ın da aralarında bulunduğu bir grup arkadaşı da oradaydı. Pekşen, Trabzon ve ilçelerinde dolaştırırken, çarpıklıkları da anlatıyordu. O güzel Trabzon giderek çok katlı binaların, beton yığınlarının arasında kaybolmuş. Her taraf tünellerle doldurulmuş. Yolu 100 metre kısaltmak için bile tüneller açılıyor. Bazen köprü yaptırılıyor, o yerin AKP'lilerin işlerini etkileyeceği anlaşılınca, hadi bu kez yine tünel yaptırılıyor. Tabii ki tünelleri kimin yaptığını siz tahmin edersiniz.
KAPALI SÜMELA, BİLİNMEYEN MAĞARA
Haluk Pekşen, 120'den fazla derneğin kurucusu… İlin sorunlarını çok iyi biliyor. Hangi konuyu sorsanız ayrıntılı olarak anlatıyor. Kent için Trabzonspor'un yeri ayrıdır. Örneğin pazar günü yapılan maçın yorumları çarşambaya kadar sürer. O günden sonra da gelecek haftanın maçıyla ilgili değerlendirmeler başlar. Pekşen'le Trabzonspor'un yeni tesislerinin önünden geçerken, zamanında drenajları yapılmadığı için tesisleri su bastığını belirtiyor.Trabzon'un tek CHP'li Belediye Başkanı Abidin Çelik, bizleri Çal mağarasına götürüyor. Mağara yolunda kurumuş dev ağaçları görüyoruz. İthal ağaçlarla birlikte gelen böcekler, Karadeniz'in ağaçlarını kurutuyor. Mücadele yok. Düzköy'de bulunan Çal mağarası bilinen en uzun mağaralardan ama bu kıymetli mağaranın varlığından Trabzonlular bile habersiz. Yolunuz Trabzon'a düştüğünde mutlaka bu doğa harikasını görün, mağaranın içinde bulunan çay ocağında içine sevgi katılmış çaydan mutlaka için…
Yılda 400 binden fazla ziyaretçisi bulunan Sümela Manastırı'nın bulunduğu bölgeye yaklaştığımızda ilk gördüğümüz “Sümela ören yeri 16 Ağustos 2018 tarihine kadar kapalıdır” yazısı oluyor. “Taş düşebilir, ayı çıkabilir” örneğinde olduğu gibi, gerekçe olarak “taş düşebilir” denilmiş. Yani Sümela Manastırı'nı ancak sisler arasında uzaktan görebilirsiniz.