Saygı Öztürk Sözcü Gazetesi

Ölmeden, devletin 8 milyonunu kurtardı

“Atatürk’ün kurduğu laik Cumhuriyet sayesinde devletin yatılı okullarında okuyarak bu makamlara gelen bir kişi olarak devletimize ve milletimize karşı minnet ve şükran borcumun bir gereği olarak mücadelemi hayatım...

24 Ocak 2016 | 1.611 okunma

“Atatürk’ün kurduğu laik Cumhuriyet sayesinde devletin yatılı okullarında okuyarak bu makamlara gelen bir kişi olarak devletimize ve milletimize karşı minnet ve şükran borcumun bir gereği olarak mücadelemi hayatım pahasına da olsa sonuna kadar sürdüreceğim. Beni, tehditler, küfürler, kaba kuvvet yıldıramaz. Eğer, yılmış olsam bu kadar kendimi yormam. Ülkeme hizmet aşkıyla doluyum ve bağlıyım.”
Yukarıdaki sözleri Kamer Genç’ten sıkça duydum. Ankara’ya yatılı okula gidebilmek için tren bileti alacak parayı günlerce aramış, yoksulluk içinde büyümüş ama önemli görevlere gelmiş bir yurttaş, her şeyi Cumhuriyet’e ve Atatürk’e borçlu olduğunu biliyordu.

SOYGUNU HEP GÜNDEME GETİRDİ

Yolsuzlukların üzerine kararlı bir biçimde gitti. Kimseye eyvallah etmedi. Özellikle TBMM kürsüsünden yaptığı açıklamalar AKP’lilerin işine gelmediği için onu aşağılamak için her şeyi yaptılar. Üzerlerine yürüdüler, vurdular, kürsüden indirdiler.
Tunceli’nin bazı ilçelerine TOKİ tarafından tam 16 milyon liraya konut yapım ihalesi gerçekleştirilmişti. Kamer Genç, bunun çok pahalı olduğunu anlattığında kendisine, “Kamer Bey siz müteahhit misiniz, mühendis misiniz de pahalı olduğunu iddia ediyorsunuz?” diye sorduğumda, bu işleri bilen kişilerle konuştuğunu söylüyordu. Soru önergeleri verdi, soygunu her fırsatta gündeme getirdi ve sonuçta, kendisine gelen bir yazıyı gösterirken alabildiğine mutluydu. TOKİ, küçük bir proje değişikliğiyle 16 milyon liraya ihale ettiği konutların yapımını yarı yarıya indirmiş ve 8 milyon liraya yaptırılacağını açıklamıştı. “Kamer Bey ne yaptı?” derseniz, bir çırpıda devletin 8 milyon lirasını kurtardı.

YAPILMADIK ZULÜM KALMADI

Çanakkale Zaferi’yle ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yayımlanan kitapta, Atatürk’ün adının geçmemesine isyan etti. O gün TBMM kürsüsünden kadın bakana dönüp şunları söyledi:
“Atatürk kelimesini ağzınıza almıyorsunuz ama acaba, bu Cumhuriyeti kurmasaydı, siz hangi devletin vatandaşıydınız? O makamda oturacak mıydınız? Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz. Atatürk’ün getirdiği nimetleri inkar etmeyin.”
Bu sözler ortalığı karıştırmaya yetti. Kadın bakan, “Sizinle bu çatı altında bulunmaktan büyük utanç duyuyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan birine ‘kaç eşli’ olabileceğini soracak kadar hadsiz ve terbiyesizsiniz. Herkes haddini bilecek” dedi. Genç’e o gün edilmedik hakaret bırakılmadı. Kadın bakan, Genç hakkında 100 bin liralık tazminat davası açtı. Davası, ABD’de tedavi gördüğü dönemde sonuçlandığında telefonla beni aradı, “Memlekette daha hukuk bitmemiş” dedi. Yargıtay 4. Ceza Dairesi’nin kararında şöyle deniliyordu:
“18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle davacının hazırlatmış olduğu derginin önsözünde Atatürk kelimesinin hiç geçmemesinden hareketle davalı Milletvekili Kamer Genç, TBMM Genel Kurulu’nda konuşmuş. Davaya konu edilen sözleri sarf etmiştir. Bu sözlerin Atatürk’ün olmaması halinde tarihin gelişim seyrinin değişeceği, davacının bir kadın olarak konumunun daha kötü olabileceğine dair kanaat açıklamasından ibaret olması, tarafların siyasi kişilik olmalarının yanında, konuşmanın TBMM Genel Kurul konuşmaları sırasında yapılmış olması da göz önüne alındığında, sarf edilen sözlerin düşünce açıklaması ve siyasi eleştiri olarak kabul edilmesi gerekir.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Duydunuz mu, darbecilikle suçlananlar da tahliye edildi 04 Eylül 2024 | 3.121 Okunma ‘Silivri Cezaevi’ne konulduğumda bile devletime, memleketime küsmedim’ 02 Eylül 2024 | 2.984 Okunma Elin adamı gelmiş Anadolu’yu talan ediyor 30 Ağustos 2024 | 2.549 Okunma Sandıktan çıkana dönem sınırı yok 28 Ağustos 2024 | 2.496 Okunma “Hodri meydan” demekle olmuyor! 22 Ağustos 2024 | 2.808 Okunma