Saygı Öztürk Sözcü Gazetesi

Vatandaşa eziyet alışkanlığı ne zaman bitecek?

Gündemin yoğunluğu doğal olarak önemli başka olayların gündeme getirilmesinde gecikmelere yol açıyor.

05 Temmuz 2024 | 2.763 okunma

Gündemin yoğunluğu doğal olarak önemli başka olayların gündeme getirilmesinde gecikmelere yol açıyor. Anadolu Jet artık yok. Türk Hava Yolları’yla bir bağı olmadığı belirtilen A Jet’le birlikte yaygın bir biçimde uçakların kalkış saatinde, hem öyle böyle değil uzun süreli gecikmeler yaşanıyor. THY’nin Ankara-İstanbul dışında hiçbir İl’e seferi yok. Yurt dışına gidebilmeniz için mutlaka İstanbul’a gitmeniz gerekiyor.

Havada şikayet, otoyollarda şikayet. Otoyollar denilince yeni bir haber vereyim. Yakında otoyolların trafik denetimi jandarmaya bırakılacak. Yani, trafik polisinin yerini ‘Jandarma Trafik Ekipleri’ alacak. Jandarma hem trafik denetimini, hem de adli işlemleri yerine getirecek. Otoyollarla ilgili vatandaşımızın müthiş yakınmaları var. Büyük mağduriyetlere de yol açan otoyol uygulamasıyla, vatandaşımın başına gelmedik kalmıyor. O zaman neler olduğunu anlatalım da belki yetkililer vatandaşını koruyacak düzenlemeler yapar.

PARA CEZALARI VE O YOLLAR    

Gelenek haline geldiği üzere, bayram tatili günlerinde, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyol ve köprü geçişlerinden ücret alınmıyor. Bu genel müdürlüğün sorumluluğunda olmayan, özel kesimin Yap-İşlet-Devret projelerinde geçişler ücretli.

Konuyla ilgili açıklamada, kamusal otoyollar ve köprülerden geçişlerin ücretsiz olduğu vurgulanıyor olsa da, vatandaşın hangi otoyol ve köprünün Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda, hangilerinin özel kesim sorumluluğunda olduğunu herkesin bilmesi mümkün olmuyor. Eğer, Hızlı Geçiş Sisteminde (HGS) yeterli miktarda para yoksa vatandaş yüklü miktarda para cezalarıyla karşı karşıya kalıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Duydunuz mu, darbecilikle suçlananlar da tahliye edildi 04 Eylül 2024 | 3.100 Okunma ‘Silivri Cezaevi’ne konulduğumda bile devletime, memleketime küsmedim’ 02 Eylül 2024 | 2.971 Okunma Elin adamı gelmiş Anadolu’yu talan ediyor 30 Ağustos 2024 | 2.524 Okunma Sandıktan çıkana dönem sınırı yok 28 Ağustos 2024 | 2.495 Okunma “Hodri meydan” demekle olmuyor! 22 Ağustos 2024 | 2.789 Okunma