Osmanlı padişahlarının 34’üncüsü olan Sultan II. Abdülhamid Han aklı, zekâsı ve ilmi fevkalade üstün olan bir zattı. Batılıların ve iç düşmanların asırlar boyunca devleti yok etmek için hazırladığı yıkıcı, sinsi planlarını sezip, önlerine aşılmaz bir set olarak dikildi. Hazırlayanları ve maşa olarak kullandıkları yerli işbirlikçilerini, sahte kahramanları işbaşından uzaklaştırdı.
Abdülhamid’in çok iyi niyetli, sağlam karakterli ve vefalı bir insandı. Kendisinden çok devleti düşünürdü. 33 sene zalimlik yapmadan devleti ustalıkla idare etmişti. Ona atılan iftiralardan biri de pinti olduğuna dairdi. Bu çok çirkin bir suçlamaydı. Aristokrat havada, halktan uzak yaşamamıştı
Abdülhamid 90 adet gureba hastanesi, 19 adet belediye hastanesi, 89 adet askeri hastane ayrıca eğitim hastaneleri, kadın hastaneleri, akıl hastaneleri açmıştı. Bu hastaneler ülkemizden Lübnan’a, Yemen’den İsrail’e, Makedonya’dan Suriye’ye, Yunanistan’dan Libya’ya, Suudi Arabistan’dan Irak’a pek çok yerleşim bölgesine yayılmıştı. Ayrıca eczaneler, hapishane, sağlık merkezleri, fakirler, acizler ve hacılar için misafirhane de pek çoktur. Müthiş bir sağlık hizmetidir bu. Maalesef tahttan düştükten sonra bu eserlerin isimleri değiştirilmiş, bazıları yıkılmış ve bir kısmı da başka alanlarda kullanılmaya başlanmıştır. Kısacası bu büyük insan unutturulmak istenmiştir. Kasımpaşa, Haydarpaşa, Gülhane ve Mektebi Tıbbiye-i Şahane adlı eğitim ve üniversite hastanelerini açan da Abdülhamid olmuştur.
Abdülhamid›in tren yolları, bakteriyoloji hane, cami ve mektepler yaptırdığını, çağına uygun yaşlılık politikası izlemiş, habitat yani biyosferi merkezi alan ekolojik politikaya önem vermişti.
Abdülhamid Han’ın ortaya koyduğu bu muhteşem eserleri inceleyince Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la çağrışım yaptı. O da ülkeye duble yollar, hızlı trenler, Marmaray, üçüncü boğaz köprüsü, çok sayıda havaalanı (hele Yeni İstanbul Havaalanı) gibi sayılmakla bitmeyecek dev eserler hediye etti. Sağlık alanında yeni hastaneleri hizmete açtı. Sağlık hizmetlerini halka yaydı. Üstelik ücretsiz olarak kullanıma açtı.