Sefer Levent Hürriyet Gazetesi

Metruk Uludağ Sanatoryumu artık ‘Business School’

Uludağ Çevre Forumu’nun Uludağ Swissotel’de yapılacağı bilgisini alınca şaşırdım.

11 Haziran 2024 | 1.153 okunma

Çünkü açık söyleyeyim Uludağ’da Swissotel açıldığını bilmiyordum. Meğer açılış aralık ayında gerçekleştirilmiş. Uludağ Milli Parkı sınırlarının içine girer girmez bir süre sonra yolun solundaki yönlendirme tabelalarıyla otele ulaştım.

Hemen söyleyeyim... Uludağ oteli, restoranları, konferans ve toplantı salonlarıyla nefis bir tesise kavuşmuş.

ANITKABİR’İN MİMARI VE İLK KADIN MİMAR İMZASI

Bursa Ticaret Odası yetkililerinden Cumhuriyet döneminde inşa edilen sembol bir yapının dönüşüm öyküsünü dinledim. İşte öyküden satır başları....

-Uludağ’da bir bölümü Swissotel bir bölümü ise Bursa Business School olarak hizmete açılan bina aslında 1949’da işletmeye giren Sanatoryum.

-Mimarlık tarihinin iki büyük ismi Anıtkabir’in mimarı Ordinaryus Prof. H.Emin Onat ve Cumhuriyetimizin ilk kadın mimarlarından Prof. Dr. Leman C. Tomsu tarafından ortak tasarlanmış.

-Yapı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere ve eğitim teşkilatı mensuplarına otel olarak hizmet etmesi planıyla kurgulanmış ancak tasarım sürecinde hasta sayılarının artması ve binanın konumunun sanatoryum için elverişli olması nedeni ile binanın işlevi verem sanatoryumu olarak değiştirilmiş.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekonomi penceresinden Olaf Scholz ziyareti 17 Ekim 2024 | 79 Okunma Sosyal medya platformları seyirci... Ünlü ekonomistlerle böyle dolandırıyorlar 10 Ekim 2024 | 125 Okunma İleri malzeme devrimiyle dünyaya yayılıyor 09 Ekim 2024 | 88 Okunma Bodrum’da sezonu uzatma harekâtı 08 Ekim 2024 | 65 Okunma Gaziantep çıtayı yükseltiyor 27 Eylül 2024 | 67 Okunma