Şenol Kaluç
Şenol Kaluç Karar Gazetesi

Adalet sadece bir kadın ismi mi?

Türkiye aslında mutlu olması çok kolay bir ülke; sadece biraz kör, sağır ve vurdumduymazsanız, biraz da cebinizde para var ise gerisi teferruat. Hoş bazıları için cepte paranın olmaması bile önemli değil....

24 Mayıs 2023 | 170 okunma

Türkiye aslında mutlu olması çok kolay bir ülke; sadece biraz kör, sağır ve vurdumduymazsanız, biraz da cebinizde para var ise gerisi teferruat. Hoş bazıları için cepte paranın olmaması bile önemli değil. Sakın takıldığımı falan sanmayın ciddî söylüyorum.

Geçenlerde denk geldiğim bir röportajda; sokakta yaşayıp, çöplükten karnını doyuran bir vatandaş oy tercihini aç kalmamak üzerinden açıklıyordu. Ülkemiz zenginleştiği için çöplüklerde istediği kadar güzel yiyecek bulabiliyormuş vs. vs.

Mesela ülkemiz insanının hemen hiç gündemine gelmeyen çok önemsiz konular var bazı insanları hasta eden. Örneğin adalet!..

Bu ülkede adalet kaç kişinin gündeminde? Eminim memlekette pek çok kişi adaleti bir kadın ismi sanıyordur. Yoksa bu kadar tepkisizliği başka türlü açıklamak pek mümkün gözükmüyor.
Sahi “Adalet” isimli kaç hanımefendi tanıyorsunuz ki?

Bu arada Türk Romanında kendine özgü bir yer edinmiş Adalet Ağaoğlu’nu da rahmetle anmadan geçmeyelim. Ağaoğlu’nun eserleri üzerine 44 yüksek lisans ve 9 doktora çalışması yapılmış olmasını da not etmeden geçmeyeyim. Çok mu? Değil ama olsun yine de ilgilenen olmuş. Sevinmek gerek.

Bugün “adalet” vaadi ile yola...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
105 yıl önce TBMM 23 Nisan 2025 | 33 Okunma Kasabalılığımızda boğulan kültürümüz 16 Nisan 2025 | 164 Okunma Siyasilerin bize huzur borcu var 09 Nisan 2025 | 58 Okunma Fenerbahçe mi Galatasaray mı? 02 Nisan 2025 | 110 Okunma İman, amel, akıl 26 Mart 2025 | 141 Okunma