6'lı masa hakkındaki değerlendirmeler genellikle konuşan insanın ideolojisine ve olmasını arzuladığı siyasi gelişmelere göre yapılıyor. Dolayısıyla yapılan değerlendirmelerinin çoğunun gerçekçi veya güvenilir olması ihtimali pek yok. Bunların çoğu insanların olmasını umdukları veya arzuladıkları gelişmeler doğrultusunda yaptıkları gerçeklerle bağlantısı olmayan hayal alemine ait fanteziler ötesine geçemiyor. Oysa yapılabilir bir seçim zaferi açısından 6'lı masanın şansını olabildiğince serinkanlı bilimsel bir metodoloji ile düşünmek lazım.
Ben buna 15 Nisan tarihinde yazmış olduğum ‘Oyun teorisine göre altılı masanın başarı şansı’ başlıklı yazımla girişmiş ve o yazıda oyun teorisi çerçevesinde 6’lı masanın bir başarı şansını olduğunu söylemiştim.
6’lı masa birbirinden farklı arzu ve talepleri olan 6 oyuncunun katıldığı tipik bir oyun teorisi problemiydi. Oyun teorisinin bazı kurallarına uyulduğu takdirde bir dengenin oluşacağı yani başarının yakalanacağı görülüyordu o zaman.
Ancak arada geçen zamanda o günlerde uyuluyor gibi gözüken bazı kurallar, özellikle CHP ve İYİ Parti tarafından, değiştirildiğinden, bu masanın artık başarıya ulaşma şansı maalesef görülmüyor.