Ülke olarak barışmaya, kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Rahmetli Yazıcıoğlu cezaevi anılarını anlatırken solcularla koskoca bir ülkeyi paylaşamadık ancak iki metrekarelik hücre ve zindanları paylaşmak zorunda kaldık demişti. Bu ülkeni tarihi hep çatışma, darbe ve kaoslarla dolu. Kimi zaman sağ sol çatışması kimi zaman Alevi Sünni çatışması oldu. Bazen Kürtler horlandı bazen de İslami duyarlılığı olan muhafazakarlar.
Hemen herkes devletin tokadını yemiştir. Bu yakın siyasi tarihi en iyi bilenlerden birisi de Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dır. İdeolojisi olan bir partide uzun yıllar gençlik kolları başkanlığı yaptı. En yakın arkadaşları şehit oldu. Ayrımcılığı, hukuksuzluğu dibine kadar yaşadı. Bu ülkede kendisi ve tabanı bir dönem zenci muamelesi gördü. Daha yakın zamana kadar kızları Esra Hanım ve Sümeyye Hanım başörtüsü zulmü nedeniyle yurtdışında okumak zorunda kaldı.
Bu ülkede her dem özgürlükler sorun oldu. Şimdilerde en çok konuşulan konu ise ODTÜ’lü 3 gencin taşıdığı pankart. Malum bir pankartta Cumhurbaşkanımızın ismi geçiyor. Altında çeşitli hayvanlar var. Üstünde Tayyipler Alemi yazıyor. Demem o ki Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı destekleyenleri hayvan yerine koyan, onların kafası basmaz, Erdoğan’ın peşinde gidenler sürüdür mesajı veren bir pankart. Bu pankart baştan sona çirkin, sakil, bayağı ve aşağılık bir pankarttır.
Bu pankarta göre ben de filim. Erdoğan’ın peşinde olduğumuz için bizde o kategoriye giriyoruz.
Bu pankartı eleştirmek demokratik bir haktır. Pespaye bir pankarttır. Espri, üreticilik filan da yoktur. Ortalama bir zeka ürünü bile değildir. Ancak buradan hareketle ben ODTÜ kapatılsın, bu çocukları okuldan atılsın, hocalar sürgüne gönderilsin diyenleri anlamıyorum. Bu gençlerde bizim gençlerimiz. Bilgi ve hikmetle onlarla konuşmak varken neden cezalandırma yöntemini seçelim. Maalesef siyaset ve medyada bir koro var. Hemen asalım, keselim diyen. Bu görüşlere katılmıyorum.
Elbette kimse hakaret edemez. Zaten bu pankart kamu vicdanının da yara açmıştır. Milletimiz bu pankartı kınamış ve kabul etmemiştir. Öte yandan; gene yazıyorum. Bu gençler bizim gençlerimiz. Belki yarın bizim medeniyetimize daha fazla hizmet edecekler. İslam tarihi, Türk tarihi bu tür örneklerle doludur. Dün zalim olan, kötü olan insanların bugün medeniyetimize hizmet ettiğini görüyoruz.