Taha Akyol Karar Gazetesi

Erdoğan ‘yeni üslup’ diyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belli ki siyasette yumuşamaya ihtiyaç duyuyor. Fakat bu, maalesef toplumda gerilim yaratan politikalarının yumuşaması değil, üslubun yumuşaması… Bunu kendisi de ifade etti: “Biz yeni yasama...

11 Ekim 2024 | 0 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belli ki siyasette yumuşamaya ihtiyaç duyuyor. Fakat bu, maalesef toplumda gerilim yaratan politikalarının yumuşaması değil, üslubun yumuşaması… Bunu kendisi de ifade etti:

Biz yeni yasama yılında siyasette artık farklı bir üslup ve söylem istiyoruz…”

Bu konuda ortağı Devlet Bahçeli ile de anlaşmışlar. Zaten Bahçeli DEM’e giderek tokalaşmayı “Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasının gereğini yaptığını” söyledi, bunu “milli birlik ve kardeşlik mesajı” olarak niteledi.

Evet, DEM kesinlikle izole edilmemelidir. Onu Kandil’e daha fazla itecek davranışlardan sakınmak, aksine, tutarlı normal siyasi ilişkiler geliştirmek gerekir. Bu DEM’i daha çok parlamento davranışlarına ve sistem içine çeker. Tarih laboratuvarının doğruladığı budur. Hangi demokratik ülkede terör kaldı?

Bahçeli’nin tokalaşması, tavrını yumuşatması doğrudur. Muhalefet partilerinin DEM ile normal ilişkiler içinde olması da elbette doğrudur. Muhalefeti terör işbirlikçisi diye suçlamak hem iftira idi hem iktidarın “gerilim” siyasetinin bir taktiğiydi… Umalım, aynı yanlışa geri dönülmez.

...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Parti-devlet sorunu 13 Ekim 2024 | 563 Okunma Erdoğan ‘yeni üslup’ diyor 11 Ekim 2024 | 741 Okunma Yine İnfaz Kanunu 09 Ekim 2024 | 2.307 Okunma Bahçeli doğruyu söyledi 08 Ekim 2024 | 2.843 Okunma Merkez sorunu 06 Ekim 2024 | 401 Okunma