Ekim ayı... Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grubu’nda alışılagelen konuşmalarından birini yapıyor. Ama bu kez farklı olarak direkt vekilleri uyarıyor. Genel Kurul çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu anlatıyor, devamsızlıkların genel kurul çalışmalarını olumsuz etkilediğini söylüyor ve vekillerin genel kurul çalışmalarına eksiksiz katılması talimatını veriyor.
* * *
Grup toplantısı sona eriyor, Cumhurbaşkanı Meclis’teki temaslarını gerçekleştirip Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un odasına geçiyor.
Tabii bu arada Genel Kurul, çalışmalarına başlamış ancak Cumhurbaşkanı’nın uyarısına sebep olan yetersiz katılım nedeniyle karar yeter sayısı bulunamadığı için Meclis Başkanvekili, görüşmelere 35 dakika ara veriyor. Bu arada TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un makam odasına geçen Erdoğan, TBMM TV’den meclis çalışmalarını takip etmeye başlar.
* * *
Bir ara Cumhurbaşkanı Erdoğan kalkıp pencereden dışarı bakar. Gördüğü manzara şu: Bir sürü takım elbiseli insan yüzleri pencereye dönük Numan Kurtulmuş’un odasına bakan yerde beklemektedir.