Talat Atilla TÜRKTIME

Gladio varsa, ayrıştırmak ister! 80 vekille direnecek! Özel'e dudak büken CHP'li! Yerim Fonu!

Dostoyevski'nin maksadındaki farklı derinliği görememiş de olabilirim ama yine de eğilerek iktidar olmayı cesaretle aynı paranteze hapsetmesini uygun bulmuyorum. Realiteyle ne kadar örtüştüğü tartışmaya...

29 Kasım 2023 | 4.940 okunma

Dostoyevski'nin maksadındaki farklı derinliği görememiş de olabilirim ama yine de eğilerek iktidar olmayı cesaretle aynı paranteze hapsetmesini uygun bulmuyorum.

Realiteyle ne kadar örtüştüğü tartışmaya açık olsa da, eğilmeden iktidar olabilmek ve cesaret kelimesi birbirlerine daha çok yakışıyor sanki.

Eğilmekte bir iki yüzlülük, bir yalakalık, bir fenalığı gizleme, daha da ötesi, amaç için her şeyi yapmayı meşru kılan mayınlı, sarhoş bir alan var.

Siyaset kurumuna ne kadar da benziyor değil mi tüm bu kavramlar.

İsmi büyük olanın sözü geçerli olduğuna göre itirazımı yok saymanızı anlayabilirim.

İşte bu şartlanmaya, şöhretin büyüsü demek uygun olabilir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP içinde bir klik toplantı yaptı; "Gerekirse Mansur Yavaş'ı hain ilan ederiz!" 08 Eylül 2024 | 163 Okunma Özgür Özel'in yayında ''Her akşam arkadaşlarla kafayı çekerim!'' sözü sansürlendi! 04 Eylül 2024 | 6.078 Okunma Ordu'nun kılıcı! Türkiye'ye bir cisim yaklaşıyor! Erdoğan, Babacan'la temasta! Peker! 02 Eylül 2024 | 5.252 Okunma İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na "Siz yeniden Genel Başkan, ben CB adayı olayım" imasında bulundu! 25 Ağustos 2024 | 2.627 Okunma Deccal geldi, Mehdi'yi bilmiyorum! Hz. Adem 7 bin yıl önce yaşadıysa, 10 bin yıllık öykü ne? 23 Ağustos 2024 | 6.178 Okunma