Siyasi ve ahlaki meşruiyetin kaynağının öznesidir millet iradesine saygı ve demokrasi. Kemal Kılıçdaroğlu iktidarı siyasi meşruiyetten yoksun olmakla itham ediyor.
İktidarlar gücünü öncelikle millet egemenliğinden, hukuk, demokrasi ve yasalardan alır. O nedenle iktidar partisi milletin ona verdiği yetkinin (oy) sonucu olarak meşruiyetin tamda merkezinde duruyor. Tamtamına 13 seçim kazanmış Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meşruiyetini sorgulamak haddi aşmak olur. Sayın Erdoğan milletin helal oylarıyla yetki almıştır, büyük bir başarı hikayesi yazmıştır.
İktidarın meşruiyetini sorgulayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu mevcut hukuk sistemine göre gayrimeşru olan FETÖ ve PKK gibi terör örgütleriy le siyasal ilişki kurarak, seçim ortaklığı yapmak için talimat almıştır. Kılıçdaroğlu bu davranış modeli, bu iletişim şekliyle siyasi meşruiyetin dışına çıkmıştır. Dolayısıyla iktidarın siyasi meşruiyetini sorgulama hakkını yitirmiştir.
Kılıçdaroğlu objektif ve samimi değildir bu konuda. En önemlisi iyi niyetli değil. Gayrimeşru yapılarla temas edince meşruiyet dairesinin dışına çıkıyor, bunun yanı sıra seçimleri kazanan tarafın meşruiyetini sorgulama ya kalkıyor. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu demezler mi?
Siyasetin kuralları vardır, Kılıçdaroğlu, bugüne kadar bu kurallarını ihlal ederek gayrimeşru güçlere, vesayet odaklarına alan açmaya çalışmıştır. Şu günlerde bu çalışmalarına daha fazla mesai ayırmaktadır.
Kılıçdaroğlu'na en etkili ve ses getiren cevabı dünkü grup konuşma sında MHP lideri Devlet Bahçeli verdi.