Tülin Türkoğlu İnternethaber

“Süper Güç” ABD’nin Amacı İran Üzerinden Bölgeyi Kontrol Etmek

Kasım Süleymani; 3 Ocak 2020’de Amerika Birleşik Devletleri’nin İHA’lar ile Bağdat Uluslararası Havalimanı’na düzenlemiş olduğu saldır sonucunda öldürülmüştü. Yüzlerce kişi...

02 Ekim 2024 | 0 okunma

Kasım Süleymani;
3 Ocak 2020’de Amerika Birleşik Devletleri’nin İHA’lar ile Bağdat Uluslararası Havalimanı’na düzenlemiş olduğu saldır sonucunda öldürülmüştü. Yüzlerce kişi hayatını kaybedince intikam bayrağı tekrar göklere çekilmişti.

İsmail Haniye,
İranlı ve Hamaslı yetkililere göre, 31 Temmuz 2024'te Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye, İran cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın göreve başlama törenine katıldıktan sonra sabahın erken saatlerinde İran'ın Tahran kentindeki evinde suikasta kurban gitmişti. İranlı bir koruma da öldürülmüştü.

Hizbullah lideri Nasrallah;
Lübnan'ın büyük kısmını kontrol eden Hizbullah'ı 30 yıldır yöneten Hasan Nasrallah ve Hizbullah'ın diğer üst düzey liderlerinin Beyrut'un güneyindeki bir işçi sınıfı mahallesinde yerin 20 metre altındaki bir sığınakta toplanıldığı sırada İsrail bombayla vurdu.

Bütün bu suikastlar yapılırken İran intikam yeminleri etti.
İmam Rıza Türbesine siyah bayrak çekti.
“Haniye’nin Kanı Yerde Kalmayacak”
“İran direniş cephesi, sert ve acı dolu karşılık verecektir” dedi.

Gazze vuruluyor, Filistin halkı soykırım yaşıyor, Hamas liderine Tahran’da suikast yapılıyor,
İsrail, Hizbullah’ı vuruyor, Nasrallah’ı öldürüyor,
Lübnan’ı bombalıyor,
İran büyük büyük laflar ediyor, fakat tepki vermiyor.
Beyrut’u, Tahran’ı savunamayan İran nasıl ilerleyecek ki? Kollarını bağlayıp usul usul durması İran’a itibar kaybettirirken.
Bakıldığında kendi iç cephesinde de oldukça zayıf olan İran; İbrahim Reisi’nin helikopterinin düşmesi ve İsmail Haniye’ye düzenlenen suikast bunun göstergesidir. Ülkesinin sınırları içindeki misafirini koruyamayan İran, karizmayı çizdiren ülke olmasının yanında bir o kadar da kırılgandır.

Bu kırılganlığı İran nüfus yapısı etkilemektedir. Etnik olarak en çok Türkler, Farslar, Kürtler, Azeriler, Lorlar, Gi- lekler, Araplar, Mazeniler ve Beluçlar’dan oluşmaktadır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sağ seçmende yeni bir CHP algısı oluşuyor 04 Ekim 2024 | 3.874 Okunma İmamoğlu’nun sorunları bitmek bilmiyor 03 Ekim 2024 | 4.165 Okunma “Süper Güç” ABD’nin Amacı İran Üzerinden Bölgeyi Kontrol Etmek 02 Ekim 2024 | 6.176 Okunma Artık şişeden cin çıkmıyor cinin babası şeytan çıkıyor 01 Ekim 2024 | 3.276 Okunma Şia rejimi=Siyonizm 30 Eylül 2024 | 5.892 Okunma