Tülin Türkoğlu İnternethaber

Zihinlere suikast yapıldı

İnsanlar hayatları boyunca, diğer insanlardan kaynaklanan elem verici olaylarla karşılaşmaktadır. Her şeyi bilen, her şeye güç yetiren ve aynı zamanda adalet ve merhamet sahibi Hz. Allah’ın kötülüklere neden...

18 Ekim 2024 | 0 okunma

İnsanlar hayatları boyunca, diğer insanlardan kaynaklanan elem verici olaylarla karşılaşmaktadır. Her şeyi bilen, her şeye güç yetiren ve aynı zamanda adalet ve merhamet sahibi Hz. Allah’ın kötülüklere neden müsaade ettiği önceden beri ilim adamları, düşünürler ve kullar tarafından zaman zaman sorgulanmıştır.

Kötülük, kötü davranışlar sosyal medya ortamlarında insanların inançlarını sarsıcı etkilerde bulunmaktadır.

Kötülük problemi beraberinde şüphe ve güvensizlik duygusunu yeşertmektedir. Kötülük şüphesiz güncelliğini korumaya devam edecektir.


Din felsefesinde temelde tabii ve ahlaki kötülük şeklinde bakılırken, klasik kelamda adalet ve zulüm, iyilik ve kötülük, irade ve güç kavramları üzerinden bakılmaktadır.

Kötülüğün öznesi ile nesnesi arasındaki ilişki açısından bakmak ve daha çok kötülüğün oluşmasında insanın rolüne dikkat istiyorum.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zihinlere suikast yapıldı 18 Ekim 2024 | 75 Okunma Aynı suda ikinci kez yıkanılmaz! 17 Ekim 2024 | 2.728 Okunma Koç Üniversitesi'nde LGBT’liler 'Kadın Cinayetleri Eylemi' adı altında PKK propagandası şaptı 16 Ekim 2024 | 5.645 Okunma Pazar ahlaklı insanlar İmamoğlu’nun mu yoksa Kılıçdaroğlu’nun mu piyonu? 14 Ekim 2024 | 4.591 Okunma Ahmak davası paravan! 11 Ekim 2024 | 6.352 Okunma