Uğur Dündar Sözcü Gazetesi

Atatürk dönemi zaman kaybıdır diyenlere!..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın buyruğuyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı olan İsmail Kahraman, Türkiye’nin 1923-1950 yılları arasında çok zaman kaybettiğini...

16 Ocak 2016 | 266 okunma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın buyruğuyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı olan İsmail Kahraman, Türkiye’nin 1923-1950 yılları arasında çok zaman kaybettiğini öne sürmüş.
Yani genç Cumhuriyet’in Büyük Önder Atatürk önderliğinde gerçekleştirdiği mucizevi başarıyı ve hamleyi zaman kaybı olarak görmüş! İşgale uğramış, evlatlarını şehit vermiş, yanmış yıkılmış ülkede, Osmanlı’nın enkazının üzerine inşa edilen Cumhuriyet’in o pırıltılı yıllarını yok saymış! Aklı sıra Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve muhteşem eserini küçümsemiş!
Aydınlık Gazetesi’nin haberine ve iddiasına göre Kahraman, Türk Parlamenterler Birliği’nin “TPB Parlamento” dergisine Cumhuriyet ve Atatürk dönemini eleştirirken şunları söylemiş:
“İki başlılığın kalkmasını istemek esasında Türkiye’nin daha da ilerlemesini arzulamak demektir. İki başlılığı ortadan kaldırmadığınızda, koalisyonlara imkân verecek bir yapı oluşturduğunuzda, Türkiye’nin ilerlemesi durur. Türkiye’de kalkınma ve hamle yapılan yıllar hep iktidarda tek partinin bulunduğu yıllardır. Dikkat buyurun, tek partinin olduğu değil, partilerin olduğu, fakat tek partinin iktidarda olduğu yıllardır. Zira tek partinin olduğu 1923-1950 arasında Türkiye maalesef çok zaman kaybetmiştir. 1950’de gelen demokrasi havasıyla ve insan öncelikli politikalarla Türkiye kalkındı, gelişti…”

* * *

Atatürk döneminde Türkiye’nin zaman kaybettiğini öne süren İsmail Kahraman, benim asla unutmayacağım bir isimdir.
Sevgili okurlarım hatırlarlar, 90’lı yılların ortalarında Çanakkale Şehitleri Abidesi’nin kaderine terk edilmişliğini, Arena’da ekrana getirdiğimiz çarpıcı haberlerle ortaya çıkarmıştık. İnanılmaz unutulmuşluğu ilk gördüğümüzde yüreğimize oturan acıyı sözcüklerle anlatamam. Şu kadarını söyleyeyim; dört ayak ve beton çatıdan ibaret anıtın önünde, bunun neye ait olduğunu, niçin dikildiğini gösteren bir tabela bile yoktu!..
Hemen kolları sıvadık ve tarihin seyrini değiştiren kahramanlık destanını yaratan kahramanların anısına yapılan bu saygısızlığı sona erdirmek için seri haberler yayımlamaya başladık.
Bunun üzerine, dönemin Kültür Bakanlığı Müsteşarı, değerli bilim adamı Prof. Dr. Emre Kongar, Abide rölyeflerinin bakanlıkça yapılacağının ve bu amaçla bir yarışma açılacağının müjdesini verdi.
Kadim dostum Prof. Haluk Şahin, Arena ekibini temsilen yarışma jürisinde yer aldı.
Ancak araya Refahyol iktidarı girince, Kültür Bakanı İsmail Kahraman projeyi askıya aldı. Prof. Kongar görevden ayrılırken Güzel Sanatlar Genel Müdürü Mehmet Özel’e emanet ettiği işlerin yapılmasına izin vermedi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yılkı atları susuzluktan ölüyorlar!.. 04 Eylül 2024 | 1.895 Okunma 30 Ağustos Zaferi, ölüm ve sürgünden kurtuluşun, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun adıdır!.. 30 Ağustos 2024 | 2.222 Okunma Vergi denetimleri düşük gelir grubundaki yurttaşlara mı yapılıyor?.. 28 Ağustos 2024 | 2.381 Okunma İklim krizinin ülkemiz üzerindeki ölümcül etkilerinin farkında mısınız?.. 22 Ağustos 2024 | 1.327 Okunma Olimpiyat halkalarındaki renkler neden ayrımcılık anlamına geliyor?.. 10 Ağustos 2024 | 2.032 Okunma