ASELSAN’ın Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı’nın bir kuruluşu olduğunu çoğumuz bilmez.
Kuruluşlarının esas nedeni de Kıbrıs Barış Harekâtı’nda yaşadığımız eksiklikler ve aksaklıklardır. Bu durum 1975 yıllarında yaşanmıştır. Oluşturulan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlendirme Güçlendirme Vakfılarının birleştirilmesiyle Aselsan 1987’de kuruldu. Gebze’deki teknik üniversitesinden Aselsan Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilen Prof.Dr. Haluk Görgün, Çırağan’da gazetecilere verdiği iftarda, son 1.5 yıl içinde büyük başarı gösterildiğini anlatırken, “Yaşantımızın her alanında karşımıza çıkacak bu teknolojinin milli imkânlarla geliştirilmesi yarınlarımıza güvenle bakmamızı sağlayacaktır” dedi. Aselsan’ın, kuruluşunun 43’ncü yılında, dünyanın en büyük 100 savunma sanayisi şirketi içinde 57. sıraya yükseldiğini açıkladı.
Görgün, daha güçlü bir Türkiye için geleceğin teknolojilerini üreteceklerini belirtirken, Türkiye’yi haberleşmede önde gelen ülke yapacak ilk yerli ve milli baz istasyonu ULAK’ın ‘17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon Günü’nde hayata geçirileceğini söyledi. (Dün baz istasyonu ULAK hizmete girdi)
İlk baz istasyonunun ardından devreye girecek yerli baz istasyonlarının sayısı 489’e çıkacak.
Aselsan’ın ürettiği yaklaşık 370 ürün 60’dan fazla ülkede kullanılıyor.
2017’de brüt kârı 1.355 milyon TL’ye, net kârı ise 1.388 milyon TL’ye ulaştı Aselsan’ın. 2017 yılında siparişleri 6.8 milyar ABD Doları seviyesine ulaştı. Aselsan satışlarının %52’sini TSK’ya, %33’lük kısmını özel kurum/diğer kurumsal müşterilere, %15’ini ise ihracat olarak gerçekleştirdi.
Türkiye savunma sanayisi Ar-Ge’sinin %33’ünü tek başına yapan Aselsan, bu alanda Türkiye’de en çok harcama yapan şirket konumunda.