Yalçın Bayer Hürriyet Gazetesi

Böyle bir ocağa nasıl izin verilir

ESKİ İstanbul yolunun Hasdal yolu ile birleşme kısmına denk gelen Mimar Sinan Mahallesi 3329 Parseli de içine alan 36 hektarlık arazide çimento kili ocağı ve hazır beton tesisi yapılmak isteniyor. M. Koç Madencilik Ltd....

09 Eylül 2016 | 322 okunma

ESKİ İstanbul yolunun Hasdal yolu ile birleşme kısmına denk gelen Mimar Sinan Mahallesi 3329 Parseli de içine alan 36 hektarlık arazide çimento kili ocağı ve hazır beton tesisi yapılmak isteniyor.
M. Koç Madencilik Ltd. Şti adına izin alınmış...

İstanbul Valiliği de işyeri açma ruhsatı vermiş, ÇED’i de gerekli görmemişler.

Bu arazi, eski Hasdal Çöplüğü ve askeri arazi arasında kalan, üst tarafı Hasdal otobanı, alt tarafı Cendere Deresi ve yoluna kadar olan kesimi kapsıyor.

Ne yazık ki Kemerburgaz ve Göktürk’ün hemen dibinde bulunan araziye yapılacak böyle bir tesis, bölge imara açıldığından birkaç yıl sonra 90 bin kişiyi etkileyecek.

Kemerburgaz halkı adına muhtarlık, Ziraat Odası, STK ve dernekler, bir süre önce bir eylem yaptılar.

İkinci eylem ise 24 Eylül Cumartesi günü şantiye alanında olacak.

“Ne olur bizimle ilgilenin, bu raporlar iptal edilmelidir. İstanbul daha fazla yağma edilmesin. Eski Başbakan Sayın Davutoğlu da burada oturuyor; bize sahip çıkmayı düşünmez mi?” diyorlar.

Kim ilgilenecek bakalım?

Karadeniz’deki ‘Derelerin Kardeşliğini’ni çağıralım.

ÇÖPLÜKTE DOMATES YETİŞTİRDİK BAŞIMIZA YIKTILAR

BEYLİKDÜZÜ Kavaklı’da, sitemizin biraz ilerisinde inşaat atığı ve çöp dolu bir arsada birkaç arkadaş bir ‘hobi bahçesi’ kurmak istedik. Arsa sahibinden izin alarak çöpü temizlettik iyi toprak getirdik, fideler aldık, su yoktu depo getirttik. Gül, yasemin, domates, biber, patlıcan, nane, soğan ektik, çevresini düzenleyip güneşten korunmak için bir gölgelik yaptık. Danıştay kararına göre çevresi açık güneş ve yağmurdan korunmak için kurulan çardak ‘yapı’ olmadığı için herhangi bir izne de tabi değildi. Çocuklarımızın şehirde bitkilerin büyümesini görmesi için yaptığımız bu girişim maalesef hüsranla bitti. Bir süre sonra çevreden şikâyet geldiği gerekçesiyle belediyeden bir tebligat aldık. ‘Çevre kirliliği yaratan’ bu görüntünün kaldırılması aksi takdirde yıkılacağı belirtiliyordu. Bir mezbelelikten ortaya çıkardığımız bahçemiz nasıl çevre kirliliği yarattı bilmiyorum. Neticede bir sabah belediye ekipleri çardağımızı, çitlerimizi çocukların gözyaşları arasında yerle bir etti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte gıdalar pek çok 22 Kasım 2024 | 90 Okunma Erdoğan’dan memur, emekli ve asgari ücretliye gönenç payı verilebileceğinin sinyali geldi: Memur ve emekliye ‘müjde’ satır aralarında 21 Kasım 2024 | 2.584 Okunma Bir Muazzez İlmiye Çığ anısı 20 Kasım 2024 | 706 Okunma Ceza tutarlı tavır mıdır 19 Kasım 2024 | 84 Okunma 4 milyona yakın emekliye sıfır zam tehlikesi... Emekliye yüzde 15 zam yolda 15 Kasım 2024 | 518 Okunma