Yalçın Bayer Hürriyet Gazetesi

Emekli bayram ikramiyesine zam bekliyor

Emekli, dul ve yetim hükümetin açıkladığı tasarruf genelgesinin kendilerine düşük zam olarak yansımasından kaygılı.

21 Mayıs 2024 | 1.313 okunma

10 bin TL aylık alan emekli ve 17 bin 2 TL para ile ter akıtan asgari ücretlinin ateşi düşmeyen hayat pahalılığı altında ezildiği, derin maddi sorunlar yaşadığı ortada. Hal böyle iken düşük zam politikası ile onlardan tasarruf yapmak vicdanları incitir.

16 milyonu aşkın emekli, dul ve yetim yılın ikinci yarı zammı için bir yanda temmuz ayını sabırsızlıkla beklerken, diğer yanda 3 bin TL tutarındaki bayram ikramiyesinin Kurban Bayramı öncesi hatırı sayılır oranda artırılmasını bekliyor.

3 bin TL’lik ikramiyenin yetersiz kaldığını, temel gereksinimlerini bile karşılamadığını Şeker Bayramı’nda bizzat yaşayarak gördü emekli. Hiç olmazsa Kurban Bayramı öncesi ödenecek ikramiye en az 5 bin TL’ye yükseltilmeli. Yetmez ama az da olsa soluklanmalarını sağlar. Bu para ile bile kurban kesmeleri olanaksız. Ortalama 13 bin TL aylığı olan emekli kurbanı unutalı yıllar oldu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Memur ve emekliye ne kadar enflasyon zammı 11 Nisan 2025 | 11.598 Okunma Gölge bakanlar ne yaptı? Kulislerde CHP 10 Nisan 2025 | 365 Okunma Marmara Grubu Ödülleri belli oldu... Kohen Basın Ödülü Sedat Ergin’e 09 Nisan 2025 | 61 Okunma Milyonlarca kiracının adalet çığlığı 08 Nisan 2025 | 791 Okunma Kurultay’ın önü ve arkasından notlar: ‘CHP ne demek gösteriyoruz’ 07 Nisan 2025 | 219 Okunma