Dağa çıkarken Tekir Yaylası’nın girişinde hayırsever bir işadamına Mehmet Özhaseki tarafından yaptırılan büyük bir cami vardı. Üç gün önce dağda 85 santim kar var dedik ama o zirvedeymiş; ortalama kar kalınlığı bunun çok altında. Taşıma karla kayak yapılabiliyor tabii ki... Büyükşehrin dağda 200 milyon Euro yatırımı var. Pistler mükemmel, kayaktan başka snowboard ve biatlon sporları da bu aylardan sonra öne çıkacak. Daha çok şey yapılacak ama içki meselesi önemli. Dağda bir otelde içki var; bakalım başta Ruslar olmak üzere bu sezon gelenler ne diyecek. Onlara “Biz muhafazakârız, içki vermeyiz” demenin ne yararı olabilir? İstanbul’un büyük müteahhitlerinden Kayserili Süleyman Çetinsaya’ın oteli Radisson Oteli ile Hilton’un dışında kentte içkili lokanta yok... Bunun büyük sıkıntı yarattığını il yöneticileri de biliyor. Bizim gördüğümüz, yakın bir zamanda ‘yumuşama’ olabileceği. ‘Kayseri’yi Keşfet’ gezisinin kente çok şey kazandıracağını umuyoruz.
KBB Başkanı Mustafa Çelik, “Özel sektörü geliştirmek için herkesin yanındayız” derken, Erciyes’te belediyenin yaptığı tesislere bugüne kadar 200 milyon Euro harcandığı söyleniyor. Yeni yapılacak yatırımlar ve otellerle birlikte Avrupa’nın en önemli kış merkezinden biri olacağı bildirilirken, bu yatırımlara öncülük eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin bu yatırımlarda büyük katkısı olduğunu hatırlatmayı da ihmal etmiyor.
AKP Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, 16 ilçe kongresini yaptıklarını 7’sinin değiştiğini anlatırken, AKP örgütlerinin ‘nefes’ almadan çalıştığını anlıyoruz. Kongreler, pazartesi toplantıları, koordinatörlerin ilçeleri teftişleri anlatılırken başımız döndü. Ankara’daki il başkanları toplantısı varmış bugün. Acıdık yöneticilere... İşlerinden ve evlerinden daha çok partide çalışıyorlar. Yemekten hemen kalktı, partiye gitti Özden...
Kayseri’de 64 bin Suriyeli var. Kayseri’de Filistin için fon oluşturulmaya başlanmış; zaten Kayserililer kendilerini ‘hayırsever’ olarak tanıtıyor.
49 KÜLTÜR NOKTASI
‘Kayseri Kültür Kenti’ olarak tanıtılan Gezi Rehberi’nde tam 39 kültür noktası yer alıyor. Atatürk Evi, Milli Mücadele Müzesi (Kayseri Lisesi), Selçuklu Uygarlığı Müzesi (Gevher Nesibe Medresesi), Roma Mezarı, Arkeoloji Müzesi, İç Kale (Etnografya Müzesi) ve çok sayıda cami, kütüphane, şadırvan, hamam, mezar, türbe ve çeşme, çarşı, hamam ve Ermeni kilisesi...