ATATÜRK'ün "Benim kentim" dediği Yalova'daki üniversitenin kuruluş logosu olan 'Yürüyen Köşk' resmi 2013 yılında gerekçesiz bir şekilde silinmiş ve yerine sağdaki Yalova'yı hiçbir şekilde yansıtmayan başka bir logo kullanılmaya başlanmıştır.
Hürriyet
Konu tarafımdan 5 Eylül 2016 tarihinde rektörlük ile görüşülmüştür. Rektörlük eski tasarımın tekrar kurumsal logo olması konusunun üniversite senatosunda değerlendirileceği açıklamasını yapmış ama hiçbir ilerleme kaydedilmemiştir. Yürüyen Köşk sadece Yalova’nın değil dünyanın en özel köşküdür. Bir ağacın dalı kesilmesin diye metrelerce yürütülen bir köşk, dünyanın başka hiçbir yerinde yoktur. Dünyada hiçbir önder, Atatürk gibi böylesine önemli çevresel bir mesaj vermemiştir ve bu mesajın bahşedildiği kent Yalova’dır. Köşkün Yalova’da bulunması, Yalova için çok büyük bir onurdur. Atatürk, dünyada çevrecilik mesajı veren ilk önderdir. Bu çok büyük bir değerdir, çok büyük kıymettir. Şimdi çok sayıda kişi ve kuruluş merakla üniversitenin alacağı kararı beklemektedir. Bir bilim yuvası olan bir üniversitenin böylesine önemli bir konuyu görmezden gelmesi ve yok sayması kabul edilemez.
(‘Yürüyen Köşk’ doğa sembolüdür ve Yalova’nın tartışmasız markasıdır. Ata yadigârı olan köşkün, 2017 yılı UNESCO Dünya Kültür Mirası adayı olması nedeniyle orijinal logo bugün daha büyük bir önem kazanmıştır.)
Metin ERDOĞAN
MONDROS’LA GELENLER LOZAN’LA GİTTİLER...
DÜN İstanbul’un kurtuluşunun 93. yıldönümü idi. Kutlu olsun. Dünyanın en güzel kentlerinden İstanbul 6 Ekim 1923 tarihinde düşman işgalinden kurtulmuştu.
Osmanlı hükümetinin 30 Ekim 1918’de imzaladığı Mondros Ateşkes Antlaşması’na göre başlayan İtilaf kuvvetleri işgali TBMM hükümeti tarafından imzalanan Lozan Barış Antlaşması gereğince tam 4 yıl 10 ay 23 gün sonra, 6 Ekim 1923’te sona erdi.