AKP'de MKYK üyelerini de içeren genel merkez yapısını İstanbul milletvekili Mustafa Ataş belirledi.
Genel Başkan’dan sonra güçlü bir isim olan Tunceli Çemişkezek doğumlu olan Ataş, yıllardır Erdoğan’la aktif siyaset içinde bulundu. Siyasete MSP Beşiktaş örgütünde ‘Gençlik Kolları’nda başladı.
İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi.
RP Beşiktaş örgütünde görev aldı. Erdoğan 1992’de RP’den İstanbul il başkanı iken Ataş da il sekreteriydi.
Erdoğan belediye başkanı olunca, RP İstanbul il başkanı oldu; FP’nin de kurucu il yönetim kurulu üyeleri arasında yer aldı.
Serbest muhasebecilik yapan Ataş, AK Parti kuruluş çalışmaları içerisinde de yer aldı.
2002’de Meclis’e girdi. 13 yıl süreyle AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanlığını sürdüren Ataş’ın 7 Haziran seçimleri de dahil olmak üzere üç genel seçim, üç yerel seçim ve Türkiye’nin kaderini belirleyen iki referandumda başarı kazanılmasında büyük rol oynadı.
Birçok STK’da üyeliği ve yöneticiliği var. Orta düzeyde Arapça ve İngilizce biliyor.
Bu bakımdan Başbakan Yıldırım’ın örgüt içindeki en güvenilir ismi sayılacak.
SORUN BAŞKANLIK MODELİ DEĞİL
GEÇEN hafta Prof. Dr. Burhan Kuzu, Aydın Üniversitesi ‘Aydın Platformu’nda bir sunum yaptı ve bu platform advertorial olarak pazar günü Hürriyet’te yayınlandı.
Ben bu platforma katıldım ve Sayın Kuzu’ya birkaç soru sordum. Bu soruların başkanlık modelini tartışmaya çalıştığımız şu yüksek gerilimli ve güvensizlik ortamı, konuya objektif olarak yaklaşmamıza ve konuyu derinlemesine incelememize engel oluşturuyor.
Bu yüzden sağlıklı bir ortam oluşmadan bu konuları tartışmak, var olan ontolojik durumu derinleştirmekten öteye gidemediği gibi, hem enerji hem de entelektüel irtifa kaybına yol açıyor.