İstikrar istemek sizce tartışma konusu olabilir mi?
Bu ülkenin her kademe, makam ve mevkiden insanlarının üzerinde
BİRLEŞTİĞİ-BÜTÜNLEŞTİĞİ tek bir fikir var: BU ÜLKEDE İSTİKRAR ŞART
VE BU İSTİKRARIN DEVAMI İÇİN LİDERLİK VE LİDERİN TAM YETKİLİ OLARAK
ÜLKEYİ YÖNETECEĞİ SİSTEMSEL REVİZYON gerekli...
Sevgili dostlar, aslında daha önce paylaşmıştım, SON SEÇİMDE bizi sandığa götüren ana motif de bu! YENİ BÜYÜK GÜÇLÜ TÜRKİYE, bu TÜRKİYE’nin yönetileceği sistem sorgulaması-BAŞKANLIK sistemi ve YENİ ANAYASA...
Çıkarım 1: Cumhurbaşkanını halkın seçmesi “Cumhurbaşkanlığı Makamı niteliğini” değiştirmiştir ve Seçilmiş Cumhurbaşkanı “parlamento tarafından üstünde uzlaşılan Cumhurbaşkanı” modelinden çok farklıdır.
Çıkarım 2: Siyasal Yönetim Sistemleri “yazılı metinler ve teamüller” üzerine oturur. Kuralla yazılı olabileceği gibi zamanla ortaya çıkan yazıya dökülmemiş kurallar yani teamüller olabili... Halkın % 50+1 oy veya üstünde oylarla seçtiği Cumhurbaşkanı, Türkiye’ye yeni teamüller kazandıracak yolu açabilir. Anayasal düzenleme veya yazılı metine aktarım “sistemsel sorunlar” yüzünden gecikiyorsa SEÇİLMİŞ LİDER yolu açma ve atacağı adımlarla yeni teamüller belirlenmesi yoluna gidebilir.
Çıkarım 3: SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANI siyasi mekanizmaların değil DEVLET’in BAŞINDAKİ, daha doğrusu MİLLET’in Devlet’i teslim etmek için seçtiği isimdir. Hükümet ve Devlet kavramları arasındaki fark iyi analiz edilmelidir.