Yıldıray Oğur Karar Gazetesi

Bahçeli’nin uzanan eli

Bahçeli’nin yazılı metinlerden okuduğu konuşmaları ve eylemleri dışında birebir ilişkilerde nazik bir insan olduğu görülüyor. Belki de bazılarının söylediği gibi sadece Tuncer...

09 Ekim 2024 | 938 okunma

Bahçeli’nin yazılı metinlerden okuduğu konuşmaları ve eylemleri dışında birebir ilişkilerde nazik bir insan olduğu görülüyor.

Belki de bazılarının söylediği gibi sadece Tuncer Bakırhan’a taziye için uzanmış bir eldi.

Ama bunu dışarıda, gözlerden ırakta yapabilecekken herkesin gözünün Meclis’te olduğu bir anda yerinden kalkıp, doğrudan daha düne kadar kapatılmasını, maaşlarının kesilmesini istediği DEM’li milletvekillerinin yanına gidip elini uzatarak, onlarla sohbet ederek yaptı.

TBMM açılışında Bahçeli’nin DEM Parti sıralarına gidip tokalaşmasından bahsediyorum.

Ama orada bitmedi.

Daha sonra Meclis resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, “Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barışı isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım” diyerek uzattığı elin sadece arkasında durmadı, bu meseledeki şifre ve riskli kavramlardan “barış”ı kullanarak tokalaşmayı siyasileştirdi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli, yerli De Klerk olabilir mi? 12 Ekim 2024 | 1.872 Okunma Bahçeli’nin uzanan eli 09 Ekim 2024 | 2.074 Okunma Belki de çürümüyoruz, duyarlılığımız artıyor 07 Ekim 2024 | 933 Okunma İstanbul ilçe de yapılacak mı? 05 Ekim 2024 | 397 Okunma Beyrut bizim neyimiz olur? 02 Ekim 2024 | 1.589 Okunma