Yıldıray Oğur Karar Gazetesi

Beyrut bizim neyimiz olur?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis açılışında konuşurken “Vaat edilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği...

02 Ekim 2024 | 0 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis açılışında konuşurken “Vaat edilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. Netanyahu hükümeti Anadolu’yu da içine alan bir ham hayal kurmakta” dedi.

Nehirden denize büyük İsrail hayalindeki nehrin Ürdün değil, Fırat nehri olduğu uzun süredir Türkiye’deki muhafaakar çevrelerde iddia edilir. İsrail’de en sağcıların bile Türkiye ile ilgili böyle bir hayali yok. Filistin ve Ürdün’ün tamamını içine alan bir Büyük İsrail ise Netanyahu’nun geldiği Revizyonist Siyonizm’in megola ideasıdır.

Fakat esas olarak Erdoğan’ın daha sonraki cümleleri daha ilginçti.

Şöyle dedi: “Hatay Yayladağ’daki Suriye sınırından Lübnan sınırı 170 km. Türkiye, Lübnan’a arabayla sadece 2,5 saat uzaklıkta. Antakya ile Gazze arası Ankara ile Aydın arası kadar.”

Tabii ki bunları bölgeye sırtımızı dönmemiz, bu bataklığa girmemiz, taraf olmamız gibi ancak depresyona girmiş bir Türkiye’den beklenecek laik, Kemalist, ulusalcı dış politika tezlerine bir cevap olarak söyledi.

Ve Milli Görüşçülükten kalma İsrail’in hedefi Türkiye...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul ilçe de yapılacak mı? 05 Ekim 2024 | 131 Okunma Beyrut bizim neyimiz olur? 02 Ekim 2024 | 1.564 Okunma Peki senin muhalefetin kime? 30 Eylül 2024 | 1.394 Okunma New York Belediye Başkanı’nın gözü nasıl açıldı? 28 Eylül 2024 | 1.182 Okunma “Değiştirilmesi teklif edilemez” nasıl değiştirilmesi teklif edilemez oldu? 23 Eylül 2024 | 1.723 Okunma