Yıldıray Oğur Karar Gazetesi

Hamdullah Suphi’den Oktay Kaynarca’ya Türklük ve Türkiyelilik

"Türkiyeliyim” dediği konuşması yüzünden sosyal medyada milliyetçilerin tepki gösterdiği oyuncu Oktay Kaynarca, geri adım atmıyor: “Ben Türkiyeli bir Türk olmaktan gurur duyuyorum. Türkiyeliyim kadar...

19 Haziran 2024 | 875 okunma

"Türkiyeliyim” dediği konuşması yüzünden sosyal medyada milliyetçilerin tepki gösterdiği oyuncu Oktay Kaynarca, geri adım atmıyor:

“Ben Türkiyeli bir Türk olmaktan gurur duyuyorum. Türkiyeliyim kadar anlaşılması net bir kavramı eğip büküp insanları ötekileştirmek, hain ilan etmek ancak içi boş insanların yaptıklarıdır. Ülke toprakları üzerindeki her dilin her şivenin her mezhebin her ırkın bu ülkenin zenginliği olduğuna inanarak büyüdük, öyle de öleceğiz.”

Kurtlar Vadisi’nde Süleyman Çakır’ı oynayan Kaynarca, rolüne kendini epey kaptırmış, herhalde dizideki mafya babasının hayranı olan mafya babalarıyla samimi fotoğrafları çıkmış, aslında milliyetçi-ulusalcı çizgideki bir isim.

Ama zaten Türkiyeli kavramına bir zamanlar milliyetçiler bu kadar karşı değildi.

Yetmeyen 1921 Teşkilat-ı Esasiyesi yerine bir anayasa yapımı için Meclis’te bir komisyon kuruldu.

Komisyonun ilk hazırladığı taslak Mühim bir tarihi vesika başlığıyla 23 Ekim 1923 günü...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul ilçe de yapılacak mı? 05 Ekim 2024 | 41 Okunma Beyrut bizim neyimiz olur? 02 Ekim 2024 | 1.564 Okunma Peki senin muhalefetin kime? 30 Eylül 2024 | 1.394 Okunma New York Belediye Başkanı’nın gözü nasıl açıldı? 28 Eylül 2024 | 1.182 Okunma “Değiştirilmesi teklif edilemez” nasıl değiştirilmesi teklif edilemez oldu? 23 Eylül 2024 | 1.723 Okunma