Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Bir kez daha gündem yarattık

Yakından Kumanda'nın gündemin peşinde koşan değil gündem yaratan bir köşe olduğunu okurlarımız çok iyi bilirler. Geçen hafta da öyle oldu. Ünlülerin çocuklarına yabancı isimler vermesini...

12 Ekim 2024 | 0 okunma

Yakından Kumanda'nın gündemin peşinde koşan değil gündem yaratan bir köşe olduğunu okurlarımız çok iyi bilirler. Geçen hafta da öyle oldu. Ünlülerin çocuklarına yabancı isimler vermesini eleştiren "Türk isimleri neyinize yetmiyor?" başlıklı yazımız büyük ilgi ve destek gördü.
Köşemizin müdavimlerinden Cihan Ramoğlu da Yakından Kumanda ailesinin ortak hislerine tercüman olan bir yorum göndermiş:
"İngilizler çocuklarına İngiliz isimleri koyar. Aynı şekilde Fransızlar çocuklarına Fransız isimleri koyar. Yahudilerin tutup da Japon ismi koyduğunu göremezsiniz. Ermenistan'da kolay söyleniyor diye Türk ismi koyabiliyorsan koy bakalım, bir dene istersen! Türkiye'de de Türkler çocuklarına Türk ismi koyar, kulağına ezan ile birlikte! Bu zikrettiğiniz isimlerin pek de ezanla kulağa okunmuş olduğu duygusu oluşmuyor! Hangi dünya ülkesinde ünlüler çocuklarına Türk ismi koymuş? Söylenen sözler, açıklamalar hepsi bahane!.."

DALAMAN HAVALİMANI'NA DİKKAT!
Köşemizin gediklisi Muharrem Akduman sorumlu bir vatandaş olarak bu kez de Kanada dönüşü Dalaman Havalimanı'nın eksiklerini not etmiş:
"Yüksel'ciğim, Dalaman Havalimanı'na geliş bir...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Benim başkanım işte böyle olmalı 13 Ekim 2024 | 166 Okunma Bir kez daha gündem yarattık 12 Ekim 2024 | 140 Okunma Gençlerimizi Teknofest kurtarır 11 Ekim 2024 | 110 Okunma Bu sapıkları hep birlikte yarattık 10 Ekim 2024 | 267 Okunma Arabeskin babalarının babalıkla imtihanı 09 Ekim 2024 | 437 Okunma