Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Bu yamalı bohça artık dikiş tutmaz

Zaten 6 benzemezdiler, şimdi iki parçanın daha eklenmesiyle iyice yamalı bohçaya döndüler. Ama görünen o ki, dikiş her an başka yerden patlayabilir. Siyasete mümkün olduğunca uzak durmaya çalışan sade bir...

08 Mart 2023 | 225 okunma

Zaten 6 benzemezdiler, şimdi iki parçanın daha eklenmesiyle iyice yamalı bohçaya döndüler. Ama görünen o ki, dikiş her an başka yerden patlayabilir.
Siyasete mümkün olduğunca uzak durmaya çalışan sade bir vatandaş olarak hayretle ve ibretle izlediğim bu oryantal şovun ardından cevabını beklediğim çok soru var:
1 - Sevgili İYİ Partililer, MHP'den ayrılıp bu partiyi kurma gerekçeniz "başkasına koltuk değneği olmamak" değil miydi? Peki ya şimdi kendi partinize baktığınızda ne görüyorsunuz? Bu manzarayı içinize sindirebiliyor musunuz?
2 - Üç günde ne değişti? Bunun tek bir mantıklı nedeni olabilir. Dışarıdan biri "Ne yapıyorsun kızım? Çabuk dön otur o masaya" demiş olabilir mi acaba?
3 - Hani o masa noter masasıydı, hani kumar masasıydı? Meral hanımı noterliğe ve kumarbazlığa ikna eden nasıl bir güçtür?
4 - Böyle bir muhalefet, son bir haftalık icraatıyla bile borsayı tepetaklak ediyor, tüm piyasaları dibe çekebiliyorsa, maazallah iktidara gelirlerse memleketin hali nice olur?
5 - Siyasal Bilimler Fakültesi'nde Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur Bölümü olsa, Meral Akşener, "Kürsü Başkanı" olur muydu?
Başka sorum yok. Şimdi sanık sizindir aziz...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ben bu baharı çok sevdim 13 Nisan 2025 | 153 Okunma Belediyelerde yolsuzluk nasıl önlenir? 12 Nisan 2025 | 165 Okunma Nedir bu Togg düşmanlığı? 11 Nisan 2025 | 2.491 Okunma Yılları dakikalara sığdıran klip 10 Nisan 2025 | 322 Okunma Evladının böbreğini satan baba 09 Nisan 2025 | 262 Okunma