Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Irkçı doğulmaz, ırkçı olunur

Bugünlerde ırkçılık tartışması her zamankinden daha fazla gündemi işgal ediyor. Öyleyse, bu hikayenin tam sırasıdır. Burçak Soydak'ın sayfasından alıntılanmış aşağıdaki olay...

28 Eylül 2024 | 0 okunma

Bugünlerde ırkçılık tartışması her zamankinden daha fazla gündemi işgal ediyor. Öyleyse, bu hikayenin tam sırasıdır.
Burçak Soydak'ın sayfasından alıntılanmış aşağıdaki olay, 14 Ekim 1998'de kıtalar arası bir uçuş esnasında gerçekleşir:
Bir kadın, uçakta siyahi bir adamın yanında oturmaktadır. Durumdan rahatsızlığını belli edercesine, hostesten başka bir yer bulmasını ister. Hostes, tüm uçağın dolu olduğunu fakat birinci sınıfta yer olup olmadığına bakacağını söyler.
Diğer yolcular şaşkınlıkla olayı izlemektedir. Bu kadının sadece terbiyesizliğine değil, bir de birinci sınıfta yolculuğa devam edeceğine şahit olunmaktadır.



Birkaç dakika sonra geri gelen hostes, kadına şöyle dedi: "Çok özür dilerim geciktim. Birinci sınıfta bir yer buldum. Yer değişikliği için pilottan izin almam gerekiyordu. Pilotumuz, 'Hiç kimse sorun yaratan bir diğerinin yanında oturmak mecburiyetinde tutulamaz' dedi ve bu izni verdi."
Diğer yolcular kulaklarına inanamaz. Bu esnada kadın da bir zafer kazanmış...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irkçı doğulmaz, ırkçı olunur 28 Eylül 2024 | 72 Okunma Kötülük Olimpiyatları 27 Eylül 2024 | 154 Okunma Gözlerinin içine baka baka 26 Eylül 2024 | 165 Okunma Nüfus cüzdanlarına suç ceza puanı yazılsın 25 Eylül 2024 | 164 Okunma ‘Kör Nokta’ neleri gözümüze soktu? 24 Eylül 2024 | 354 Okunma