Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Şüpheli bir ölüm

Bir belgesel tutkunu olarak "Dr. Michael Mosley'in cesedi kayalıklarda bulundu" haberiyle şoke oldum. Çünkü Dr. Mosley benim önde gelen belgesel kahramanlarımdan biriydi. BBC Earth'de yayınlanan "Trust Me I am A Doctor" (Bana Güvenin Ben Doktorum)...

14 Haziran 2024 | 232 okunma

Bir belgesel tutkunu olarak "Dr. Michael Mosley'in cesedi kayalıklarda bulundu" haberiyle şoke oldum. Çünkü Dr. Mosley benim önde gelen belgesel kahramanlarımdan biriydi. BBC Earth'de yayınlanan "Trust Me I am A Doctor" (Bana Güvenin Ben Doktorum) ve "Secrets of Your Foods" (Yemeğinin Sırları) adlı programlarını kaçırmazdım.



Dr. Mosley, tatilini geçirdiği Yunanistan'ın Simi adasında yürüyüşe çıkmış, iki gün boyunca kendisinden haber alınamamıştı. Daha sonra kayalık bir alandaki cesedine ulaşılmıştı. Tahminler, doktorun sıcak hava nedeniyle fenalık geçirdiği ve yüksek bir yerden düştüğü yolundaydı ama bu bana pek inandırıcı gelmedi. Zira sağlıklı yaşam ve diyet gurusu olarak bilinen bir uzmanın kendisini sakınamayacak bir hale düşmesini aklım almıyordu.
Dünyada aralıklı oruç olarak bilinen diyet tarzını tanıtan, sağlıksız paketli gıdaların ipliğini pazara çıkaran, bilim dışı zayıflama haplarının karşısına dikilen Doktor Mosley bana göre zaten uzun süredir hedefteydi.

Bayram tatili aslında 15...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Korku dağları sarınca... 25 Ekim 2024 | 73 Okunma Dizilerimizle Çin Seddi’ni aştık 24 Ekim 2024 | 349 Okunma FETÖ tiyatrosunu asıl şimdi izleyin 23 Ekim 2024 | 549 Okunma Bari ölü bebekleri ırkçılığa alet etmeyin! 22 Ekim 2024 | 154 Okunma Yüzünüz olacak mı? 20 Ekim 2024 | 144 Okunma