Yusuf Kaplan Yeni Şafak Gazetesi

Gazze aynası, bütün oyunları bozdu, Batılı çocukları ayağa kaldırdı!

Tarihin en ürpertici dönemlerinden birinin tam ortasından geçiyoruz: Tarihte benzeri olmayan, önceden yaşanmamış grotesk (=gülünç, kaba ve çirkin) hâdiselere tanık oluyoruz. Dünyanın gözü...

31 Mayıs 2024 | 1.999 okunma

Tarihin en ürpertici dönemlerinden birinin tam ortasından geçiyoruz: Tarihte benzeri olmayan, önceden yaşanmamış grotesk (=gülünç, kaba ve çirkin) hâdiselere tanık oluyoruz.

Dünyanın gözü önünde, bütün insanlığın gözünün içine baka baka canlı yayında çocukları katlediyor İsrail terör devleti! Çocukları ve kadınları özellikle!

Yaptıkları bu aşağılık katliamı, soykırımı izah ederken de açık açık Nazi dili ve taktikleri kullanmaktan çekinmiyorlar: “Bunlar insan bile değil, insanımsı, bizlere köle olarak yaratılmış mahlûklar!” (!)

Aynen bunları söylüyorlar! Ama tastamam kendilerini tasvir ediyor bu aşağılık mahlûklar aslında böyle yapmakla! İsrail Savunma Bakanı adı bilmem ne belâ, aynen bunları söyledi, bütün dünyanın gözünün içine baka baka, bütün dünya ile adeta kafa bulurcasına!

İsrail ahalisi de aynen bu şekilde düşünüyor! Filistinlilerin kendilerine hizmet eden köleler olduğunu söylüyorlar, bunları dillendiren videolar çekiyorlar!

Evet, çok küçük birkaç istisnâî grup hariç İsrail halkı böyle düşünüyor ve hareket ediyor! Sanki “Yahu genelleme yapmayalım, İsrail yönetimi başka, İsrail halkı başka” diyen zavallı kişilerin her fırsatta...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya bize gebe, biz hakikate… 07 Eylül 2024 | 214 Okunma Darbelerin anası olacak bir darbenin ayak sesleri! 02 Eylül 2024 | 5.737 Okunma Çorum kampımız da rüya gibi geçti “beşinci mevsim” gibi… (2) 01 Eylül 2024 | 54 Okunma Çöl büyümesine gül devrimi vaktidir… 30 Ağustos 2024 | 70 Okunma Malazgirt ruhu: Selçuklu ufku ve insanlığın umudu 26 Ağustos 2024 | 384 Okunma