Yusuf Kaplan Yeni Şafak Gazetesi

“Mülteci” sorunu büyümeden ve ümmet bilincini zedelemeden çözülmeli

Bu hafta başında, hiç beklenmedik bir şehrimizde, hiç beklenmedik bir hâdise yaşadık: Orta Anadolu’nın kalbi, Türkiye’nin en büyük ticaret merkezlerinden biri, Kayseri, daha önceden...

05 Temmuz 2024 | 1.496 okunma

Bu hafta başında, hiç beklenmedik bir şehrimizde, hiç beklenmedik bir hâdise yaşadık: Orta Anadolu’nın kalbi, Türkiye’nin en büyük ticaret merkezlerinden biri, Kayseri, daha önceden pek yaşamadığı, yaşaması hayal bile edilemeyecek, kendisine fazlasıyla yabancı bir hâdiseyle sarsıldı: Ülkeyi kaosa sürükleme potansiyeline sahip büyük bir provokasyona sahne oldu.

Kayseri’de patlak veren ürpertici bir tecavüz hâdisesinin sosyal medyada servis edilmesinden sonra..

Türkiye’nin nereye doğru sürüklendiğini henüz tam olarak idrak edemediğimiz büyük bir sosyo-kültürel felâketin, “sığınmacılar” veya “göçmen” sorununun ilerde kazanabileceği boyutlara ilişkin ürpertici bir örneğine tanık olduk böylelikle.


GÖKMEN ÇİÇEK: KAYSERİ’NİN GÜLÜ

Bir Suriyelinin küçük bir Suriyeli çocuğa tecavüz ettiğine dâir görüntüler yayıldı etrafa bir anda. Bu görüntüler, haklı olarak, infial uyandırdı bütün Türkiye çapında.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’in asıl hedefi Türkiye’dir; peki, Türkiye, İsrail’e nasıl diz çöktürebilir?  04 Ekim 2024 | 822 Okunma Medeniyetin Kalbine Yolculuk: MTO Akademik Yaz Kampları ve Fikrî İnşa Süreci-1 29 Eylül 2024 | 82 Okunma Kapılar ve Yolculuk - 2 27 Eylül 2024 | 178 Okunma Çıldırtan denge 24 Eylül 2024 | 634 Okunma Kapılar ve Yolculuk-1 23 Eylül 2024 | 312 Okunma